StoryEditorOCM
Svijetozbiljan incident

Drama u zraku! Zrakoplov star niti tri godine na visini većoj od četiri tisuće metara ostao bez više prozora

Piše VIJESTI SD
19. listopada 2023. - 21:28

Na charter letu (4.10.2023.) iz Londona za Orlando u američku saveznu državu Florida dogodio se nesvakidašnji incident.

Nedugo nakon polijetanja, dok se zrakoplov još „penjao“, posada je zamijetila “pretjeranu buku”. Airbus zrakoplovne tvrtke Titan Airways potom je sletio natrag u London kako bi utvrdio uzrok te buke.

Francusko tijelo za istragu zrakoplovnih nesreća (BEA) na zemlji je pronašlo ogromnu štetu na Airbusu 321neo LR (izgrađenom u njemačkoj tvornici u Finkenwerderu): nedostajala su tri prozora, tri su bila labava i prijetilo je da ispadnu. Rečeno je i da je oštećen lijevi vertikalni stabilizator.

Kako je do toga došlo u početku nije bilo jasno. BEA je incident klasificirala kao “ozbiljan incident”.

Ostali pribrani

Međutim, šteta očito nije utjecala na ponašanje zrakoplova u letu, a posada je također ostala pribrana tijekom povratka u London.

Zrakoplovna tvrtka je rekla da pilot nije proglasio hitan slučaj i da je sigurno spustio zrakoplov na zemlju u Stanstedu: “Hitne službe u zračnoj luci nisu bile aktivirane.”

Unatoč tome, britanska prometna uprava za istraživanje zrakoplovnih nesreća (AAIB) sada također provjerava incident koji se dogodio 4. listopada. Isprva nije bilo poznato koliko je putnika bilo u zrakoplovu.

U trenutku incidenta, zrakoplov je navodno dosegao visinu od 14.500 stopa što je više od 4.000 metara, prenosi Fenix Magazin.

Međutim, stanje zrakoplova je razlog za zabrinutost. Prema pisanju portala “Flightradar” i “Planespotters”, avion je star samo dvije i pol godine – a prethodno ga je britanska vlada koristila kao VIP letjelicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 13:56