StoryEditor
Svijetzvijezda u ratnoj zoni

Drama u Lavovu: Angelina Jolie snimljena dok je s pratnjom trčala na sigurno nakon što se oglasila sirena za uzbunu

Piše psd
1. svibnja 2022. - 11:29

Svjetska glumačka zvijezda i poznata humanitarka, Angelina Jolie, otputovala je Ukrajinu, gdje je posjetila Lavov, u kojemu je proteklog tjedna u raketnom napadu poginulo sedmero ljudi. Zato se u tom gradu sirene za uzbunu ozbiljno shvaćaju, iako Lavov nije na udaru kao neki drugi, istočniji ukrajinski gradovi, zbog čega se smatrao i sigurnim odredištem za brojne raseljene Ukrajince, prenosi klix.ba.

Ne računamo li političare iz EU-a te britanskog premijera Borisa Johnsona, Jolie je najveća zvijezda koja je kročila u zemlju zahvaćenu ratom kako bi joj i sama pružila podršku.

Ipak, nije sve prošlo bez stresa jer se tijekom posjeta poznate glumice i UNHCR-ove specijalne izaslanica za izbjeglice oglasila i sirena za uzbunu! Pa je Jolie s pratnjom zaštitara i suradnika morala potrčati na sigurno! 

Inače, Jolie je u Lavovu upoznala izbjeglice koje su pobjegle iz razorenog Donbasa, a obožavatelji su ostali oduševljeni kada su je primijetili u jednom kafiću, gdje su joj tražili autograme i fotografije.

Zvijezda je posjetila i djecu koja su na liječenju zbog ozljeda zadobivenih u raketnom udaru na željezničku stanicu u Kramatorsku početkom travnja, a obišla je i sirotište, rehabilitacijski centar i punkt za distribuciju pomoći.

Regionalni guverner Lavova Maksym Kozytskyy rekao je kako je glumica bila "veoma dirnuta pričama", naročito djece.

"Mora da su svi u šoku... Znam kako trauma utječe na djecu. Treba im samo netko pokazati koliko su bitni, koliko je važan njihov glas, znam koliko je to ljekovito za njih", rekla je u svom obraćanju.

image
Nicholas Kamm
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 20:17