StoryEditorOCM
SvijetOdveden s lisicama

Drama na aerodromu: nasilno pokušao ući u pilotsku kabinu aviona koji je letio za Split. Imamo ekskluzivne fotografije!

Piše Zoran Šagolj
26. svibnja 2024. - 09:30

Prava drama odvila se u nedjelju u jutro u zračnoj luci u Gardermoen u Oslu.

U pilotsku kabinu zrakoplova Norwegian Aira, koji je u 6.50 trebao poletjeti na letu DY1990 za Split, nepoznata osoba pokušala je na silu ući u pilitosku kabinu, a kada joj to nije uspjelo, zaključala se u toalet u stražnjem dijelu letjelice.

Norveška policija je kasnije tu osobu identificirala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.
Zrakoplov je bio pun putnika koji su mahom putovali na odmor u srednju Dalmaciju. Većina njih nije primjetila da se nešto izvanredno događa, pa čak ni oni koji su sjedili sprijeda.

image
SD
image
SD

-Zrakoplov je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za polijetanje, odjednom se zaustavio. Prva obavijest pilota bila je da je došlo do tehničkih problema i da moraju stati. Policajci su ušli u prednji dio i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gdje se ovaj bio zaključao. U avionu je nastala strka, svi su htjeli vidjeti što se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma - ispričao nam je Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

image
SD
image

 

 

SD

Kako je naknadno priopćila policija, dotična osoba nije djelovala ni alkoholizirana ni pod utjecajem nekih drugih opijata. Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namjere.

Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split uslijedio je oko 9 sati. Kompanija se svim putnicima ispričala zbog dvosatnog kašnjenja.

image
SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2024 07:46