StoryEditor
Svijetljutnja na odlasku

Donald Trump broji sitno do odlaska iz Bijele kuće, ali i kritizira modne magazine jer na naslovnicama ‘ignoriraju najveću prvu damu svih vremena‘

Piše M.Č.
26. prosinca 2020. - 22:01

Američki predsjednik Donald Trump, do čijeg je odlaska iz Bijele kuće ostalo manje od mjesec dana, nije na Božić imao pametnijeg posla osim da kritizira nacionalne modne i druge magazine na čijim se naslovnicama njegova supruga Melania nije niti jedan put pojavila dok je bila prva dama.

Trumpu i njegovim pristašama to posebno teško pada s obzirom na činjenicu da je Melanijina prethodnica Michelle Obama čak 12 puta krasila magazonske naslovnice dok je njezin suprug Barack bio u Bijeloj kući.

Trump je na Božić retwitao komentar desničarske publikacije Breitbart koja je prozvala „elitističke snobove modnog novinstva”, a predsjednik je magazine koji su ignorirali njegovu suprugu nazvao "Fake News” i ustvrdio kako je Melania najveća prva dama svih vremena.

"Elitistički snobovi modnih medija držali su najelegantniju prvu damu u američkoj povijesti daleko od naslovnica svojih magazina četiri uzastopne godine”, piše u Breitbartovom članku u kojemu se detaljno opisuje i kombinacija u kojoj je u srijedu napustila Bijelu kuću kako bi na Trumpovom imanju Mar-a-Lago ba Floridi s obitelji provela Božić.

Nosila je visoke, iznad koljena, crne čizme s potpisom Christiana Louboutina, čija je cijena 2195 dolara, i kaput dizajnera Azzedinea Alaïae koji košta 6610 dolara.

image
Saul Loeb/AFP

Za razliku od Melanije koja tijekom suprugovog mandata nije dospjela na naslovnicu "modne Biblije”, Michelle Obama se na naslovnici američkog Voguea našla tri puta. Treći put je to bilo u studenome 2016. godine, kratko nakon Trumpove pobjede na predsjedničkim izborima, kad se Melania već pripremala za Bijelu kuću, a prije toga 2009. i 2012. godine.

Trumpovi fanovi podržali su njegovo negodovanje naglašavajući kako nekadašnja manekenka Melania uvijek izgleda iznimno elegantno i zadivljujuće, te kako je krasna osoba, inteligentna i dobrog srca.

Prije nego što je postala prva dama, Melania je u vjenčanici bila na naslovnici Voguea u veljači 2005. nakon udaje za Trumpa. U veljači 2017. bila je na naslovnici meksičkog izdanja Vanity Faira, ali bile su reciklirane fotografije i tekst objavljeni u časopisu GQ u travnju 2016. godine.

No, možda u ovom kratkom razdoblju do iseljenja iz Bijele kuće Melania ipak osvane na naslovnici nekog magazina... 

image
Joe Raedle/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2022 00:55