StoryEditor
SvijetPRAVO IZNENAĐENJE

Doktorica porodila majku u avionu, beba će po njoj dobiti ime: ‘Cijeli avion počeo je pljeskati i navijati...‘

Piše PSD
15. siječnja 2022. - 16:43

Doktorica Aisha Khatib, docentica na Odjelu za obiteljsku medicinu na Sveučilištu u Torontu, bila je na letu iz Dohe u Kataru prema Entebbeu u Ugandi udobno zavaljena na svom sjedištu kada je stigao dramatičan poziv. Naime, žena iz Ugande, koja se vraćala kući s posla iz Saudijske Arabije, upravo se spremala roditi, prenosi Jutarnji list.

Zahvaljujući prisebnoj reakciji doktorice, dijete je, iako u 35. tjednu, rođeno zdravo, a djevojčica je u znak zahvalnosti doktorici dobila ime Miracle (Čudo) Aisha.

- Vidjela sam kako su se ljudi okupili oko pacijentice. U tom trenutku pomislila sam kako je riječ o nekoj kritičnoj situaciji, poput srčanog udara, kazala je dr. Khatib za BBC.

- Kako sam joj se približila vidjela sam tu ženu kako leži na sjedalu s glavom prema prolazu i nogama prema prozoru. A beba je upravo izlazila!

Doktorici Khatib pomogla su još dva putnika - onkološka sestra i pedijatar iz Liječnika bez granica, koji su se također zatekli na letu.

Beba je jako plakala, a nakon brze provjere, doktorica je dala dijete pedijatru na detaljniji pregled.

- Pogledala sam bebu, bila je stabilna, a onda sam pogledala mamu koja je također bila dobro, kazala je dr. Khatib.

- Stoga sam rekla: 'Čestitam, dobili ste djevojčicu', a onda je cijeli avion počeo pljeskati i navijati. Ja sam tek tad postala svjesna da smo u avionu i da svi gledaju, kroz smijeh je ispričala doktorica.

- Najbolja je stvar što je majka odlučila dijete nazvati po meni, ponosno je naglasila Khatib.

Doktorica je odlučila malenoj Aishi pokloniti ogrlicu s njezinim imenom na arapskom jeziku.

- Neka to bude mali znak pažnje od doktorice koja ju je porodila na 35.000 stopa iznad Nila, kazala je Khatib.

image
Screenshot/Twitter

Iako se porođaj dogodio još 5. prosinca, doktorica je tek ovaj vikend objavila fotografije događaja, s obzirom da je, kaže, imala previše posla u Torontu koji se bori s epidemijom koronavirusa.

U Ugandu se vratila već 18. prosinca, kako bi nastavila s obukom tamošnjih medicinskih djelatnika. Na povratku kući dogodio se još jedan slučaj u kojem je bila potrebna intervencija liječnika.

- Srećom, na letu je bio još jedan doktor pa sam samo uzviknula: 'Ovaj slučaj je na vama. Ja sam prije dva tjedna porodila dijete. Ako me trebate, ja sam na sjedalu 25A', kroz smijeh je ispričala doktorica novinaru BBC-ja, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2022 06:43