StoryEditorOCM
Svijet‘borba je gotova‘

Dogodilo se ono čega su mnogi pribojavali: pogledajte video kako Wagnerovci likuju i dižu rusku zastavu u Bahmutu

Piše VIJESTI SD
21. svibnja 2023. - 18:25

Ruske vojne snage slave pobjedu, tvrde da su osvojili svaki centimetar Bahmuta, prenosi Dnevnik.hr izvještaj SkyNewsa.

Osvojeno je 99 posto geografskih granica Bahmuta, komentirao je bivši obavještajni časnik britanske vojske Philip Ingram za SkyNews.

Kako je naveo, grad je u potpunosti uništen, a preostalo je vrlo malo neosvojenog teritorija. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je te riječi i potvrdio: "Na ovom mjestu nema ničega."

Društvenim mrežama šire se i snimke u kojima pripadnici skupine Wagner slave svoju pobjedu. "Pobjeda!", čuje se u snimci zapovjednika.

"Ukrajinci bi mogli pokušati zauzeti istočno od Harkova. Mogli bi pokušati zauzeti još jedan veliki komad teritorija natrag kao što su učinili prošle godine", rekao je Ingram u svojoj analizi.

Ipak, šef Wagnera Jevgenij Prigožin u jutarnjim je satima na Telegram kanalu objavio da u Bahmutu nema ukrajinske vojske. "Ogroman broj leševa Ukrajinaca je po cijelom gradu. Bahmut je potpuno zauzet do posljednjeg centimetra", napisao je.

Prigožin tvrdi da samo što nisu osvojili Bahmut, Ukrajinci poručju: "Žestoke borbe i dalje traju"

Zloglasna plaćenička skupina Wagner još je u subotu je objavila da je osvojila Bahmut. Prigožin je tada izjavio na Telegramu kanalu da je borba, koja je trajala 224 dana, gotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:34