StoryEditorOCM
SvijetČEKAJU SE REZULTATI

DNK tekst mogao bi značiti kraj agonije za obitelj čiji je sin nestao prije 33 godine. Majka: ‘Ne znam više što misliti‘

Piše L. G./JL
21. srpnja 2024. - 09:18

Majka Bena Needhama u agoniji čeka rezultate DNK testa koji bi mogao potvrditi je li muškarac iz Danske njezin sin, i to više od tri desetljeća nakon što je nestao na otoku Kos, prenosi Jutarnji list.

Ben je nestao s grčkog otoka kada je bio samo 21 mjesec star, a to se dogodilo 24. srpnja prije 33 godine. Zadnji je put viđen kako se igra ispred jedne oronule seoske kuće.

image

Kerry i Christine Needham, majka i baka nestalog Bena

Kostas Souliotis/Afp

Jedan je muškarac iz Danske sada ustvrdio da su mu baka i djed rekli da je on odveden s otoka, te da njegovi roditelji nisu te tvrdnje zanijekali. Rekao je da se sjeća da je prije 25 godina bio na tržnici, a netko ga je zazvao imenom Ben.

Majka nestalog Bena, Kerry Needham (51) rekla je da se sada ne želi previše nadati jer je već više puta bila u sličnoj situaciji, a pokazalo se da se ne radi o njezinom sinu.

- Ovaj čovjek traži svoju pravu obitelj i danskoj je policiji dao uzorak svojeg DNK. U 33 godine smo imali stotine dojava o tome da ga je netko navodno vidio, a većinu njih smo u početku sami pratili, rekla je majka, prenosi Daily mail.

image

Britanska policija 2012. istraživala je nestanak Bena Needhama

Kostas Souliotis/Afp

Kada je 23. srpnja 2021. objavljena fotografija koja prikazuje kako bi Ben izgledao s 31 godinom, Needham je otkrila da ne vjeruje u teoriju policije da ga je možda ubio bager u Grčkoj.

U rujnu 2018. su joj forenzički stručnjaci u Oxfordu rekli da su pronašli DNK u krvi u automobilu pronađenom blizu mjesta u kojem je Ben nestao. Ona je dala svoj uzorak DNK, no nije bilo podudaranja.

- Ako ta krv nije Benova, čija je onda? Ovo je porazno. Nadali smo se da ćemo ovim dokazati da je Ben umro. To bi za nas bio kraj potrage i mogli bismo započeti proces tugovanja, ispričala je i dodala da ju je negativan nalaz šokirao.

- Sada više ne znam što misliti. Je li Ben mrtav ili je još uvijek živ? Ljuta sam. Ljudi na Kosu nam lažu već godinama, a to je za nas mučenje, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 00:23