StoryEditorOCM
Svijetotkrivena i uhićena

Djevojčica (14) iz Crne Gore planirala teroristički napad u centru Graza!? Roditelji nisu ništa znali?

Piše T.L./JL
10. rujna 2024. - 12:32

U Grazu je podignuta optužnica protiv 14-godišnjakinje koja je uhićena u svibnju zbog planiranja terorističkog napada nožem u Grazu. Radi se o djevojčici podrijetlom iz Crne Gore. U Njemačkoj je uhićena još jedna osoba koja je s njom planirala ovaj teroristički napad.

Kod 14-godišnjakinje je tada pronađen propagandni materijal Islamske države, nož i sjekira, a policija ju je pronašla preko njezinih aktivnosti i razgovora na društvenim mrežama, javljaju austrijski mediji.

Napad je bio planiran u centru Graza, na Jakominiplatzu, a namjeravala je nasumično odabrati žrtve, ‘nevjernike‘. Slike svojih planova napada poslala je putem Telegrama istomišljenicima. Nakon napada što više ljudi, planirala je i samoubojstvo. Policija nije znala kada se napad točno trebao dogoditi, no kažu da je njezino uhićenje bilo neizbježno.

Kronen Zeutung piše da se radi o djevojčici iz Crne Gore koja živi u Grazu, no još nema austrijsko državljanstvo, piše Jutarnji list. U kući u kojoj je živjela zaplijenjeno je oružje, odjeća i računalo s podacima, a istražitelji su tamo pronašli i propagandne materijale ISIS-a s brojnim videozapisima borbi i pogubljenja.

Unatoč brojnim dokazima, djevojčica nije priznala da je planirala napad, a čini se da njezini roditelji o svemu nisu ništa znali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 12:32