StoryEditorOCM
Svijetimala je i suradnike

Danas u Njemačkoj počinje suđenje Mirnesi iz Busovače zbog milijunske krađe: Sudbina ukradenog novca i dalje je misterij

Piše vijesti sd
17. srpnja 2023. - 12:16

Mirnesi S., porijeklom iz Busovače, danas počinje suđenje u Stuttgartu, u Njemačkoj, zbog krađe 1,2 milijuna eura iz tvrtke za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

Prema optužnici,  Mirnesa S. je 14. listopada prošle godine zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu ručnicima Kad su njene kolege otišle na pauzu u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, sakupljala novčanice od 100 i 200 eura u prostoriji, podsjeća Dnevni avaz.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je ručnike iz torbe i zamijenila ih novcem.

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 milijuna eura. Kontrole torbe nije bilo. Također, izgleda da je bilo i propusta. Kako "Bild" saznaje od istražitelja, otprilike dva sata nakon krađe, zaposleni u Proseguru su primijetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, kontaktirana tek u 20 sati. Mirnesa tada, vjerojatno, više nije bila u Njemačkoj.

Ukradeni novac još nije pronađen. Vjerovatno je kod Roberta S., koji je Mirnesu nagovorio na ovo kriminalno djelo. On je još u bijegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:12