StoryEditor
SvijetOsuđen i za bijeg

Danac dobio 4 mjeseca zatvora za kašljanje na policajca dok je istovremeno urlao ‘korona‘: slični slučajevi zabilježeni diljem svijeta

19. veljače 2021. - 13:27
AFP

Danski vrhovni sud u četvrtak je osudio muškarca na četiri mjeseca zatvora zbog kašljanja na dvojicu policajaca dok je istodobno vikao "korona" tijekom rutinske prometne kontrole prošlog ožujka.

Slučaj koji se dogodio dok su u zemlji bile snažne mjere ograničenja rezultirao je njegovim uhićenjem zbog prijetećeg ponašanja, iako je kasnije testiranjem potvrđeno da je negativan na koronavirus.

Prvo ga je niži sud oslobodio, no žalbeni je poništio oslobađajuću presudu i proglasio ga krivim. Na ročištu pred Vrhovnim sudom tužitelji su zatražili kaznu od tri do pet mjeseci zatvora.

Slični su se slučajevi dogodili u Britaniji, SAD-u i Kanadi.

Engleski i velški policajci zabilježili su 200 slučajeva tjedno kašljanja i pljuvanja na policiju, a obično prije toga te osobe bi kazale da su zaražene, pokazala je analiza britanskog lista Telegraph provedena u travnju prošle godine.

Osuđeni Danac, u 20-im godinama života, osuđen je i za bijeg od policije nakon preliminarnog ispitivanja na gradskom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 06:39