StoryEditorOCM
SvijetŠIRENJE VIRUSA

Dan rušenja neslavnih rekorda: Češka sa 1164 nova slučaja i Slovenija sa 79 novozaraženih bilježe najveći dnevni skok od izbijanja pandemije

Piše Hina, PSD
9. rujna 2020. - 11:16
In this photograph taken on September 2, 2020, workers pack syringes at the Hindustan Syringes factory in Faridabad. - India's biggest syringe manufacturer is ramping up its production to churn out a billion units, anticipating a surge in demand as the global race to find a COVID-19 coronavirus vaccine heats up. (Photo by SAJJAD HUSSAIN/AFP)Sajjad Hussain

Češka je zabilježila u srijedu 1164 nova slučaja koronavirusa, što je rekordni dnevni skok broja zaraženih u toj zemlji.
Dosad je u rujnu dnevni broj slučajeva bio preko 500, što je već dosta više od dnevnog vrhunca u ožujku kada je zabilježeno 377 slučajeva.

Češke vlasti, koje su brzo djelovale i uvele karantenu u ožujku kako bi zaustavile širenje virusa, sada ju žele izbjeći nakon što je gospodarstvo palo za 11 posto u razdoblju od travnja do lipnja na godišnjoj razini.

Porast broja slučajeva u Češkoj među najbržima je u Europi, a stopa zaraze u zadnja dva tjedna brža je bila samo u Španjolskoj, Francuskoj, Malti, Rumunjskoj i Hrvatskoj, navodi Reuters pozivajući se na podatke Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).
Međutim, broj mrtvih u Češ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 15:28