StoryEditorOCM
Svijettragedija u rusiji

Dan poslije večere obitelji je pozlilo, četvero djece je umrlo, jeli su knedle

Piše vijesti sd
23. rujna 2024. - 13:10

Cijela obitelj završila je u bolnici nakon što su pojeli knedle s piletinom koje je majka kupila u obližnjoj trgovini. Četvero je djece umrlo, trudna majka i otac su stabilno, ali i dalje u bolnici.

 Četvero djece iz jedne obitelji umrlo je nakon što su pojeli knedle s piletinom koje je majka pripremila za večeru. I dalje se rasvjetljavaju svi detalji tragedije koja je potresla selo Krasnaja Sopka u regiji Krasnojarsk u Rusiji, piše Dnevnik.hr

Kako javljaju RIA novosti, roditelji i četvero djece u dobi od 6, 11, 12 i 13 godina javili su se u subotu ujutro liječnicima žaleći se na mučninu i povraćanje. Ispostavilo se da su dan ranije za večeru jeli knedle s piletinom koje je majka kupila u seoskoj trgovini. Cijela je obitelj hospitalizirana. Ubrzo se šestogodišnjoj djevojčici i trinaestogodišnjem dječaku naglo pogoršalo zdravstveno stanje te su umrli u bolnici. Ostali su prevezeni vozilom hitne pomoći u kliniku u Krasnojarsku. No, unatoč naporima liječnika, umrlo je još dvoje djece, djevojčice od 11 i 12 godina.

Stanje roditelja je stabilno, došli su svijesti, a istražitelji ih namjeravaju ispitati. Objavljeno je i da je majka trudna te nosi peto dijete.

image

Obitelj je večerala knedle s piletinom (ilustracija)

Afp

Istražitelji su ustanovili i da je otac obitelji jedini koji je pio lijek kad se nije osjećao dobro. Također, majka je rekla da tijekom kuhanja nije ništa dodavala u hranu te da je dvoje djece samo kuhalo okruglice.

Istraga je otkrila propuste trgovine u kojoj je majka kupila knedle.

"Na temelju rezultata analize FSIS Merkur možemo zaključiti da je većina proizvoda isporučena u prodavaonicu radi prodaje bez veterinarske popratne dokumentacije, nepoznatog podrijetla, bez potvrde o njegovoj sigurnosti", priopćili su iz regionalnog odjela Ruske poljoprivredne banke na svom računu na Telegramu.

Dokumentacija za knedle koje je obitelj kupila obrađena je tek 23. rujna, radilo se o šest serija ukupne težine 21 kilogram. Proizvodi su dolazili od četiri različita proizvođača iz Rusije.

Istražno povjerenstvo pokrenulo je kazneni postupak zbog neispravne proizvodnje, skladištenja ili prodaje robe i proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima za sigurnost života ili zdravlja potrošača. Iz trgovine su oduzeti svi poluproizvodi i piletina, a njezin vlasnik i prodavač su ispitani, piše Dnevnik.hr.

image

Rusko istražno povjerenstvo pokrenulo je kazneni postupak zbog neispravne proizvodnje, skladištenja ili prodaje robe i proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima za sigurnost života ili zdravlja potrošača (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 13:11