StoryEditorOCM
Svijetpromjene u logistici

Coca-Cola zatvara punionicu i logističke centre na pet lokacija u Njemačkoj, stotine radnika ostaju bez posla

Piše hina
2. listopada 2024. - 10:54

Američki prehrambeni div Coca-Cola objavio je da će iduće godine zatvoriti punionicu i logističke centre na pet lokacija u Njemačkoj i otpustiti 500 radnika, istaknuvši iscrpljene prilike za širenje poslovanja i promjene u logistici. 

Zatvaranje je u planu za lokacije u Koelnu, Neumuensteru, Berlinu, Bielefeldu i Memmingenu, prema priopćenju Coca-Cola Europacific Partnersa (CCEP), objavljenom u utorak.

CCEP puni, prodaje i distribuira Coca-Coline proizvode u Njemačkoj i zapošljava oko 6.500 radnika na 27 lokacija, uključujući i 14 punionica.

Zatvaranje punionice i logističkih centara podrazumijeva gašenje 505 radnih mjesta i prebacivanje njih 207 na druge lokacije. Kompanija istodobno planira otvoriti 78 novih radnih mjesta.

Proizvodnja u Koelnu bit će zaustavljena na kraju ožujka iduće godine, najavili su. Coca-Cola na toj lokaciji ima i logistički centar i zapošljava ukupno oko 600 radnika.

image

Prosvjed radnika Coca-Cole u Halleu koji su u veljači 2023. godine tražili 400 eura veće plaće

 

 

Afp

CCEP ima četiri punionice na zapadu Njemačke, a Koeln ima dvije proizvodne linije i najmanji obujam poslovanja, uz iscrpljene prilike za širenje ili rast, istaknuli su.

Zatvaranje punionice značit će u konačnici bolju iskorištenost kapaciteta na drugim lokacijama i efikasniju proizvodnju, dodaju.

U Neumuensteru, Berlinu, Bielefeldu i Memmingenu kompanija ima samo logističke centre.

"Jasno nam je da su planirane izmjene jako bolne za zaposlenike čija će radna mjesta biti ugašena. Zato nam je još važnije da planirane izmjerene provedemo društveno odgovorno i transparentno", rekao je čelnik CCEP-a Tilmann Rothhammer.

Kompanija se odlučila na zatvaranje i zbog promjene u logistici pića. Veliki maloprodajni partneri odustaju od izravnih isporuka i naručuju dostavu u središnje skladište, a mali naručuju preko veleprodajnih tvrtki, objasnili su.

image

Veliki maloprodajni partneri odustaju od izravnih isporuka i naručuju dostavu u središnje skladište, a mali naručuju preko veleprodajnih tvrtki, objasnili su iz Coca-Cole razloge zatvaranja

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 10:54