StoryEditorOCM
Svijetpotreban oprez

Britanski regulator izdao upozorenje o anafilaksiji na Pfizerovo cjepivo: Svi koji su imali povijest značajnih alergijskih reakcija neka ga ne uzimaju

10. prosinca 2020. - 08:22
A nurse prepares to administer the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine at Guy's Hospital in London, on December 8, 2020. - Britain on December 8 hailed a turning point in the fight against the coronavirus pandemic, as it begins the biggest vaccination programme in the country's history with a new Covid-19 jab. (Photo by Frank Augstein/POOL/AFP)Frank Augstein

Britanski regulator za lijekove priopćio je da se svatko tko je imao anafilaksiju na lijek ili hranu ne smije cijepiti Pfizer/BioNTechovim cjepivom za covid-19, dajući potpunije smjernice vezano za ranije upozorenje o alergiji na cjepivo.

Počevši od starijih osoba i radnika na prvim linijama obrane protiv koronavirusa, Velika Britanija u utorak je započela masovno cijepljenje stanovništva, kao dio globalnog pokreta koji predstavlja jedan od najvećih logističkih izazova u mirnodopskoj povijesti.

Regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA) priopćila je da postoje dva izvještaja o anafilaksiji i jedno o mogućoj alergijskoj reakciji od početka uvođenja cijepljenja.

"Svaka osoba koja ima povijest anafilaksije na cjepivo, lijek ili hranu ne bi smjela primiti Pfi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:43