StoryEditor
Svijetnovi podaci

Britanci objavili šokantnu vijest: od koronavirusa je umrlo čak 41% više osoba nego što je vlada objavila

Piše PSD
21. travnja 2020. - 19:51

Državni zavod za statistiku Ujedninjenog Kraljevstva (ONS) objavio je informaciju da je broj umrlih od koronavirusa u Engleskoj i Walesu do 10. travnja bio 41% veći nego što je britanska vlada službeno objavila. Dakle, umjesto 9288 smrti, do tog datuma je od koronavirusa (ili sa koronavirusom) preminula 13.121 osoba.

Razlog tome je taj što je britanska vlada u svojim dnevnim izvještajima u obzir uzimala samo smrti hospitaliziranih pacijenata, ali ne i onih osoba koje su preminule u staračkim domovima, drugim ustanovama za njegu i privatnim smještajima, dok također te smrti nisu objavljivali ni naknadno, piše CNN. ONS je u obzir uzeo sve one osobe u čijoj smrtovnici je stajalo da su pozitivne na koronavirus,

Ukupan broj svih smrti u Engleskoj i Walesu, dakle i onih koje nisu uzrokovane koronavirusom, u tjednu koji je završio 10. travnja iznosio je 18.516, što je najveći tjedni broj još od 2000. godine. Broj umrlih u staračkim domovima gotovo se udvostručio u odnosu na prvi tjedan otkad se vodi statistika, u bolnicama je porastao za 72.4%, a u privatnim domovima za 51.1%.

Najčešće žrtve koronavirusa bile su osobe starosti između 75 i 84 godine, a najveći broj umrlih je u Londonu, dok ih je najmanje na sjeveroistoku Engleske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 07:35