StoryEditorOCM
Svijetvraća se na scenu

Bivši češki premijer oslobođen optužbi za muljanje sa subvencijama EU-a: ‘Sad vidite da je cijelo suđenje bilo namješteno, nikakvi dokazi nisu predočeni‘

Piše hina
9. siječnja 2023. - 10:56
Presidential candidate and former Czech Prime Minister Andrej Babis arrives for the start of his trial over his involvement in an EU subsidy fraud case at court in Prague, Czech Republic, on January 4, 2023. - Babis was indicted on charges that he had helped take his Stork Nest farm south of Prague out of his giant Agrofert food, chemicals and media holding to make it eligible for a subsidy paid to small companies in 2007. (Photo by Michal Cizek/AFP)Michal Cizek/Afp

Češki sud oslobodio je u ponedjeljak bivšeg premijera Andreja Babiša optužbe za navodnu prevaru vezanu uz subvencije EU-a čime je povećao njegove izglede na ovotjednim predsjedničkim izborima na kojima slovi kao jedan od favorita.

Tužiteljstvo je tražilo za Babiša novčanu i uvjetnu kaznu zatvora, optužujući ga da je nezakonito prisvojio oko dva milijuna eura namijenjenih izgradnji rekreativno-kongresnog centra u blizini Praga.

Babiš, koji je nije nazočio izricanju presude, od početka je negirao bilo kakve nepravilnosti i zlodjela, a u svojoj završnoj riječi u petak je na sudu rekao da je njegov slučaj bio politički motiviran. 

"Cijelo suđenje je namješteno, ono je političke naravi, nikakvi dokazi nisu predočeni", rekao je Babiš novinarima.

Sa svojom strankom ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:38