StoryEditorOCM
SvijetKURZOVA KUĆA OD KARATA

Bio je europski wunderkind, a sada se pretvara u mini diktatora: ‘Stvara državu u državi!‘

Piše Iva Badanjak/JL
10. travnja 2021. - 15:17
Austrian Chancellor Sebastian Kurz gives a press statement in Vienna, on March 25, 2021, as part of a European Union (EU) summit via video conference with EU leaders. - A looming third wave of coronavirus and Europe's struggles to mount a vaccination drive is to dominate the EU video summit, despite a welcome guest appearance by the US President. (Photo by HELMUT FOHRINGER/APA/AFP)/Austria OUTHelmut Fohringer

Austriju potresa SMS-afera koja bi mogla uzdrmati dosad prilično stabilnu poziciju kancelara Sebastiana Kurza - piše Iva Badanjak za Jutarnji list.

Naime, nakon velikog skandala Ibiza zbog kojeg se raspala austrijska vlada, a predsjednik Slobodarske stranke (FPÖ) i vicekancelar Heinz-Christian Strache podnio ostavku, otvorena je velika istraga koja je istražitelje odvela u neočekivanom smjeru.

Otkriveno je da je Kurz iskoristio poziciju svog bliskog prijatelja i moćnog saveznika, kako bi mu pomogao oko problema koje je kancelar imao s Katoličkom crkvom.

No, to nije jedini pa niti najveći krimen koji se Kurzu pripisuje. Puno je opasnije to što se svakim novim dokazom, objavljenim člankom i videom, polako ali sigurno guli gotovo savršena fasada koju je austrijski kancelar godinama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:07