StoryEditorOCM
SvijetOPRAVDANI STRAHOVI

Bill Gates upozorava da nam možda prijeti još strašnija pandemija: ‘Mogao bi se pojaviti virus jednako zarazan, ali još smrtonosniji. Zato trebamo brzo razvijati nova cjepiva!‘

Piše PSD
20. siječnja 2022. - 23:04

Osnivač Microsofta Bill Gates upozorava na važnost kvalitetne pripreme za slučaj da se pojavi smrtonosniji virus od Covida, prenosi 24sata.

- Iako su Omicron i Delta varijante neki od najraširenijih virusa ikad viđenih, svijet bi se mogao suočiti s jednako zaraznim virusom, ali s mnogo većom stopom smrtnosti - rekao je Gates, koji je donirao vrtoglave svote u svrhu razvoja cjepiva, a pridonio je i formiranju 'Covax' programa za osiguravanje cjepiva zemljama sa srednjim i niskim dohotkom.

Kako se navodi na portalu 24sata, Zaklada Bill & Melinda Gates nastoji prikupiti 3,5 milijardi dolara s ciljem smanjenja vremena potrebnog za razvoj novog cjepiva na samo sto dana.

Filantrop je istaknuo i da bi se vlade svijeta trebale pozabaviti pitanjem nepravilne raspodjele cjepiva, kao i drugih oblika zdravstvene pomoći u svijetu.

- Kad je riječ o trošenju milijardi za spašavanje trilijuna ekonomske štete i desetaka milijuna života, rekao bih da je to prilično dobra polica osiguranja - rekao je Gates.

 - Sada živimo u, po mom mišljenju, u eri češćih i složenijih epidemija i pandemija - rekao je Sir Jeremy Farrar, direktor 'Wellcome Trusta', prenosi 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 10:55