StoryEditor
Svijetstanje u americi

Bidenova administracija mogla bi uvesti obvezno cijepljenje svim svojim zaposlenicima: ‘To i maske su najbolji način zaštite‘

Piše Hina
27. srpnja 2021. - 23:38

Američki predsjednik Joe Biden u utorak je izjavio da su nošenje zaštitinih maski i cijepljenje na područjima u kojima dominira delta soj koronavirusa najbolji načini za izbjeći lockdown kakav je zemlja doživjela prošle godine. 

Bidenova administracija razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv bolesti covid-19 za američke zaposlenike u saveznim institucijama.

''Trenutno razmatramo tu opciju'', rekao je Biden kada su ga pitali razmišlja li o takvom potezu administracija. 

U potpunosti cijepljeni Amerikanci trebali bi ponovo početi nositi maske u zatvorenim prostorima u regijama gdje se vrius, posebice njegova delta varijanta, ubrzano širi, objavili su nešto ranije u utorak Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

CDC je pozvao sve učitelje i polaznike vrtića i škola do 12. razreda da nose maske bez obzira na status cijepljenja. 

Najesen bi se u škole trebao vratiti redovni nastavni program uživo uz odgovarajuće epidemiološke mjere, priopćio je CDC.

Time je CDC potpuno promijenio svoju odluku iz svibnja kada je objavio da potpuno cijepljene osobe neće morati nositi maske na otvorenom i u većini zatvorenih prostora.

SAD ima najveći dnevni broj novozaraženih u svijetu. Jedan od devet zabilježenih slučajeva potiče iz Sjedinjenih Država. 

Čak 63 posto američkih okruga ima visoku stopu transmisije virusa, a prijenos delta varijante je osobito brz. 

O nošenju maski se puno raspravljalo u SAD-u za vrijeme vladavine Donalda Trumpa koji ih je odbijao nositi na licu. 
 

item - id = 1115821
related id = 0 -> 1128799
related id = 1 -> 1128797
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2021 02:06