StoryEditorOCM
SvijetElvir Klempić

Biden za višeg savjetnika za vezu s muslimanima imenovao Bosanca koji je kao dječak preživio genocid u Srebrenici

Piše vijesti sd
15. srpnja 2024. - 11:39
Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika Joea Bidena za vezu Bijele kuće s američkim muslimanskim zajednicamaScreenshot X

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu Bijele kuće s američkim muslimanskim zajednicama.

Klempić će na ovoj poziciji naslijediti Mazena Basrawija koji je mandat okončao 8. srpnja, objavio je Middle East Eye, prenosi Klix.ba.

Ured za vezu Bijele kuće s muslimanskim zajednicama prethodno je ukinuo Donald Trump, nakon što je 2016. godine pobijedio u utrci za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Klempić je nedavno radio kao predstavnik za vezu Bijele kuće za Američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID).

Kao dječak je s mamom i bakom izašao na kamionu iz Potočara u srpnju 1995. godine. Njegov otac spasio se probojem kroz šumu, no njegov djed nije preživio pakao srebreničkog genocida.

Od srpnja 1995. do 2001. godine Elvir je živio u Banovićima. Onda se, kao devetogodišnjak, s obitelji preselio u SAD, u saveznu državu Iowa. Baš u Iowi skoro dva desetljeća kasnije, na unutarstranačkim demokratskim izborima Joe Biden je započeo svoj put prema Bijeloj kući.

Elivir Klempić je bio dio Bidenovog izbornog štaba i bio je zadužen za etničke grupe.

image

Joe Biden vratio je Ured za vezu Bijele kuće s muslimanskim zajednicama koji je 2016. godine ukinuo Donald Trump

 

 

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 23:09