StoryEditor
Svijetuz restrikcije

Amerikanci će se ponovno cijepiti Johnson & Johnsonom, čije je korištenje u SAD-u bilo suspendirano. ‘Krvni ugrušci jako rijetka pojava‘

Piše PSD
18. travnja 2021. - 20:11
Anthony FauciAFP

Johnson & Johnsonovo cjepivo protiv covida-19, čije je korištenje u SAD-u suspendirano, trebalo bi se ponovno koristiti, možda uz "restrikcije", a odluka bi trebala biti objavljena do petka, rekao je u nedjelju medicinski savjetnik Bijele kuće, Anthony Fauci.

"Mislim da stanka neće potrajati dulje od petka. Vrlo vjerojatno ćemo imati odluku", rekao je Fauci za ABC, govoreći o skupini stručnjaka koji bi se uskoro trebali sastati kako bi razmotrili moguću povezanost tog cjepiva i stvaranja krvnih ugrušaka.
"Mislim da će se cijepljenje nastaviti, možda uz restrikcije. Nisam siguran što će to biti, hoće li biti povezane s dobi ili spolom ili će jednostavno biti popraćeno s upozorenjem", dodao je. 

Washington je u utorak suspendirao korištenje tog cjepiva kako bi se provela istraga o šest žena u SAD-u koje su nakon cijepljenja dobile teške krvne ugruške u kombinaciji s niskim brojem trombocita.
Stručnjaci su se prvi put sastali u srijedu kada su se suglasili da im treba više vremena da donesu odluku o korištenju cjepiva.
Fauci je naglasio da su krvni ugrušci jako rijeka pojava i objasnio da je cijepljenje privremeno obustavljeno kako bi stručnjaci razmotrili situaciju i uvjerili se da imaju sve potrebne informacije.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 12:10