StoryEditorOCM
Svijetpušu na hladno

Američki kongresmeni pozvali predsjednika Joea Bidena da pruži vojnu pomoć Ukrajini, američko-ruski kontakti nikad intenzivniji

Piše PSD
7. studenog 2021. - 14:11
Joe Biden poslao je ovog tjedna direktora CIA-e Burnsa u Moskvu kako bi upozorio Kremlj da SAD pomno prate povećanje vojnika u blizini granice s Ukrajinom i kako bi pokušao utvrditi što motivira ruske akcije, objavio je CNNRoberto Schmidt/AFP

Američki republikanski kongresmeni Mike Rogers i Mike Turner u pismu od 5. studenoga pozvali su američkog predsjednika Joea Bidena da pruži vojnu pomoć Ukrajini i pošalje vojne brodove u Crno more, objavio je medij Defense News, a prenosi Geopolitika.

To su učinili zbog toga što smatraju da Rusija gomila svoje vojne snage na ukrajinskoj granici, zbog čega pozivaju Bidenovu administraciju na poduzimanje žurnih mjera za pružanje potpore Ukrajini "u obliku obavještajnih podataka i oružja", kako bi "obuzdala i odbila ponovnu invaziju Rusije".

Ranije je glasnogovornik američkog Ministarstva obrane (Pentagona) John Kirby izjavio kako Pentagon pomno prati aktivnosti ruskih vojnika na granici s Ukrajinom.

Rusko Ministarstvo obrane američke stavove naziva "...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:06