stdClass Object ( [id] => 619753 [title] => 'Slobodna' u Uzdolju: 'Mirno smo gledali utakmicu kad su ušli maskirani napadači, sve su mlatili, a dječak je dobio najviše udaraca... Jednog stranca su napali mačetom!' [alias] => slobodna-u-uzdolju-mirno-smo-gledali-utakmicu-kad-su-usli-maskirani-napadaci-sve-su-mlatili-a-djecak-je-dobio-najvise-udaraca-jednog-stranca-su-napali-macetom [catid] => 119 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pet je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, među njima i 17-godišnji mladić koji je zadržan na liječenju u kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos nakon incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objetku "Petko" u mjestu Uzdolje nadomak Knina u srijedu oko 22 sata.

Iz policijske uprave šibensko-kninske priopćeno je kako je više nepoznatih osoba u spomenutom ugostiteljskom objektu verbalno i tjelesno napalo vlasnicu i goste, pri čemu je oštećen i inventar objekta. Pola sata poslije verbalno i tjelesno napadnut je i vlasnik ugostiteljskog objekta u Đevrskama, a oštećen je i inventar.

Incident kod Knina: maskirani upali u kafić i napali goste dok su gledali utakmicu Crvene zvezde; Pet osoba završilo u bolnici, ozlijeđeno i jedno dijete

Iz suhoparnog policijskog priopćenja po kojemu je, inače, kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno nekoliko osoba što se dovode u vezu sa događajima u Uzdolju i Đevrskama, međutim, niti izdaleka se ne mogu razabrati razmjeri besprizornog nasilništva, posebno u Uzdolju.

U tamošnji mirni obiteljski lokal Branke i Borisa Petka gdje su vlasnici sa djecom, kumovima i prijateljima sa svih strana svijeta gledali utakmicu Crvene zvezde, naime, oko 22 sata uletjelo je najmanje desetak maskiranih nasilnika naoružanih palicama i letvama, a jedan od od njih imao je i mačetu. Istog trenutka kada su banuli na vrata počeli su, ispričao nam je Boris Petko, razbijati inventar.

- Nas desetak u dobi od 40-ak godina je mirno gledalo utakmicu. Nije tu bilo nikakve navijačke euforije i nabrijavanja. Sjedili smo kao u kinu. Bilo je i nekoliko starijih ljudi, četiri žene i sedmoro djece. Među djecom je bilo i troje stranaca. Kada su ti maskirani ušli u prostoriju, ja sam u jednom momentu pomislio da je to neka zajebancija nekih mojih prijatelja. Ali to je trajalo samo sekund jer je odmah počeo krš i lom. Letjele su čaše i boce, stolovi i stolice. Nastao je metež, vriska i skrika žena i djece. Svi smo se pokušali skloniti i zaštititi djecu od udaraca. Ja sam se branio kako sam znao i umio.

Zadobio sam udarce po glavi, a ove modrice po rukama nastale su od šipki kojima me udarao jedan od napadača. Uzeo sam stolicu i nekako neutralizirao udarce jednoga, ali me je drugi tukao po nogama kantinelom. Taj je imao neku bijelu fantomku, a onaj drugi crnu. Trajalo je to minutu-dvije, ali su to bile dvije minute strave. Jednog stranca napadač je udario mačetom. Zadnji sam ostao u lokalu, a svi ostali su nekako uspjeli izaći. Konačno su i napadači pobjegli prema vozilima koje su ostavili upaljene kraj ceste. Bila su to četiri auta, ali kako su bila udaljena nismo u noći uspjeli vidjeti ni marke, ni registracije...- u dahu je ispričao Petko usporedo odgovarajući na desetke poziva mobitelom.

 

 

Najviše je među njima novinara, ali zove i rodbina i prijatelji provjeriti kako su svi, a posebno djeca. Najžalije mu je, kaže, što su tu traumu doživjele njegove kćeri, 9-godišnja Petra i 18-godišnja Milica. Takve strašne stvari, veli, ostaju u pamćenju.

- Mala se sakrila pod stol i povukla curicu od 6 godina sa sobom. Igrala su djeca igrice na mobitelu kad je nastala ludnica. I sad, recite mi, kako ću se zauzeti kod svoje djece, a imam još i 14-godišnjeg sina Stefana, da ostanu tu s nama živjeti. Kako? Čime ću to opravdati, kakva bi to bila stimulacija? Živim i radim, snalazim se sa ženom i troje djece kako znam i umijem. Bilo je ponuda da sve prodam i odem, ali nikad to nisam htio. Nikome nisam dužan. Nikada se ovako nešto nije dogodilo, a deset zadnjih godina imamo lokal i zog za balote i ograđeno igralište

Sa svima sam u dobrim odnosima, a sada preko ljeta u ova sela sa pretežno srpskom populacijom dolazi familija koja živi i radi po cijelom svijetu, od Amerike i Kanade, do Francuske, Njemačke, Australije... Okupimo se, popričamo. Željni smo se ispričati. Nikoga ne vrijeđamo. Tako je bilo i jučer. Ako neko kaže da je to navijačka euforija, ni to se ne može opravdati jer svak ima pravo navijati u sportu za koga hoće, a euforija nikako ne znači palice i šipke, razbijanje i tučnjavu... - konsternirano je pričao Petko.

Supruga mu Branka za to je vrijeme posluživala goste i susjede koji su ih došli obići. U napadu je ozlijedila nogu. Odnekud je doletio komad stakla i razrezao je. Ima i nekoliko šavova. Još uvijek duboko potresena priznala je da se najviše bojala za djecu.

- Napadači su sve mlatili po rukama, glavi, leđima, gdje god su dohvatili. Dječak koji je sjedio u blizini dobio je najviše udaraca. Ja sam bila za šankom i sve sam onako poskrivečki provjeravala gdje su mi djeca. Te dvije minute su mi se činile kao vječnost.U jednom trenutku sam vidjela da su curice pod stolom i odahnula sam. Zvale su: mama, mama... strašno je bilo - zdvojno je zaključila mlada žena.

Uskoro su kod obitelji stigli i ostali svjedoci nemilog incidenta, ali nisu bili za razgovor. Trebat će, kazali su, vremena da se povrate od šoka.

Incident u susjednim Đevrskama, iako su ga mnogi povezali sa Uzdoljem, nije ni po intenzitetu, ni po broju napadača bio sličan.

Napad i u Đevrskama: Tražili da pusti Thompsona i razbijali

Ovdje se, uvjeren je Veljko Mandić, vlasnik lokala, radilo o provokaciji na nacionalnoj osnovi.

- Mi bi u lokalnu gledali Zvezdu, al nismo imali program...Kažem vam najiskrenije. Gledali smo Dinamo i igrali smo karte. Oko 15 do 10 su došla tri momka i ušla unutra. Pošto se u mom lokalu ne puši, brzo su izašla, naručila piće i sjeli za prvi stol na izlaznim vratima. Jedan od njih nije uopće sjedio, samo je ulazio i izlazio. Dokle smo mi igrali karte pitao nas je dali slušamo Thompsona i tražio da mu pustimo Thompsona...Onda je provocirao riječima hoće li Srbi opet na traktore, za Beograd, za Srbiju.

Mi smo samo šutili dok nije počeo bacati stolice na cestu. Ja sam ga molio da prestane. Onda su počeli pjevati i provocirati na sve mguće načine. Ako tako nastave, rekao sam im, zvat ću policiju. Uto je ovaj šta je sjedio nasrnuo na mene. Ja sam se izmicao da ne bi došlo do fizičkog kontakta i on je ljutito dohvatio vješalicu i razbio je.

Onda je razbio i dvije pivske boce, pa su svi zajedno pošli, a ja sam krenuo za njima zapisati broj tablica zbog policije. I to ih je izazvalo, pa se jedan vratio iz auta i nasrnuo na mene, ali me nije fizički dotaknuo. Konačno su otišli u pravcu Kistanja, ja sam obavjestio policiju i policija je stigla oko ponoći.

U međuvremenu su privedeni, presrela ih je policija jer je imala podatke o autu i to je bilo to. Znači, oni su ovdje stigli vrijeđati, provocirati i izazvati incident, ali nije prošlo po njihovom scenariju - zaključio je Mandić.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => napad na srbe [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-08-22 20:00:46 [created_by] => 3169 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-08-23 12:41:33 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-08-22 20:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 19939 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 119 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta. [menu-meta_keywords] => hrvatska, politika, svijet, crna kronika, biznis, regija [secure] => 0 [page_title] => Vijesti [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506076.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506092.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506098.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506080.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506074.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506096.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506094.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506090.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/08\/22\/Novosti\/11506084.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","uz okvir!","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","uz okvir!","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 119 [name] => Vijesti [alias] => vijesti [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15501088 Threads: 3 Questions: 3203380895 Slow queries: 7214593 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236038920 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/slobodna-u-uzdolju-mirno-smo-gledali-utakmicu-kad-su-usli-maskirani-napadaci-sve-su-mlatili-a-djecak-je-dobio-najvise-udaraca-jednog-stranca-su-napali-macetom-619753 [printLink] => /vijesti/slobodna-u-uzdolju-mirno-smo-gledali-utakmicu-kad-su-usli-maskirani-napadaci-sve-su-mlatili-a-djecak-je-dobio-najvise-udaraca-jednog-stranca-su-napali-macetom-619753?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 276869 [name] => Knin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => knin [link] => /tag/knin ) [1] => stdClass Object ( [id] => 278406 [name] => napad [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => napad [link] => /tag/napad ) [2] => stdClass Object ( [id] => 223634 [name] => srbi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srbi [link] => /tag/srbi ) [3] => stdClass Object ( [id] => 440285 [name] => Crvena Zvezda [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => crvena-zvezda [link] => /tag/crvena-zvezda ) [4] => stdClass Object ( [id] => 490842 [name] => Uzdolje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => uzdolje [link] => /tag/uzdolje ) [5] => stdClass Object ( [id] => 490843 [name] => maskirani huligani [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => maskirani-huligani [link] => /tag/maskirani-huligani ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => napad na srbe [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 'Slobodna' u Uzdolju: 'Mirno smo gledali utakmicu kad su ušli maskirani napadači, sve su mlatili, a dječak je dobio najviše udaraca... Jednog stranca su napali mačetom!' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3169 [name] => Marina Jurković [username] => marina-jurkovi [email] => marina-jurkovi@sd.hr [password] => $2y$10$eHrxUSR6P69r4AOb88uhKOjHzFTWiQJE804yy0BBm4cMo4S8D8kt2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marina-jurkovic-3169 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1687 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/0fd2ded44dc0179db567d55a1ff4852c?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506076.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506076.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506092.jpg [title] => uz okvir! uz okvir! ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506098.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506080.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506074.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506096.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506094.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506090.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/08/22/Novosti/11506084.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pet je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, među njima i 17-godišnji mladić koji je zadržan na liječenju u kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos nakon incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objetku "Petko" u mjestu Uzdolje nadomak Knina u srijedu oko 22 sata.

Iz policijske uprave šibensko-kninske priopćeno je kako je više nepoznatih osoba u spomenutom ugostiteljskom objektu verbalno i tjelesno napalo vlasnicu i goste, pri čemu je oštećen i inventar objekta. Pola sata poslije verbalno i tjelesno napadnut je i vlasnik ugostiteljskog objekta u Đevrskama, a oštećen je i inventar.

Incident kod Knina: maskirani upali u kafić i napali goste dok su gledali utakmicu Crvene zvezde; Pet osoba završilo u bolnici, ozlijeđeno i jedno dijete

Iz suhoparnog policijskog priopćenja po kojemu je, inače, kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno nekoliko osoba što se dovode u vezu sa događajima u Uzdolju i Đevrskama, međutim, niti izdaleka se ne mogu razabrati razmjeri besprizornog nasilništva, posebno u Uzdolju.

U tamošnji mirni obiteljski lokal Branke i Borisa Petka gdje su vlasnici sa djecom, kumovima i prijateljima sa svih strana svijeta gledali utakmicu Crvene zvezde, naime, oko 22 sata uletjelo je najmanje desetak maskiranih nasilnika naoružanih palicama i letvama, a jedan od od njih imao je i mačetu. Istog trenutka kada su banuli na vrata počeli su, ispričao nam je Boris Petko, razbijati inventar.

- Nas desetak u dobi od 40-ak godina je mirno gledalo utakmicu. Nije tu bilo nikakve navijačke euforije i nabrijavanja. Sjedili smo kao u kinu. Bilo je i nekoliko starijih ljudi, četiri žene i sedmoro djece. Među djecom je bilo i troje stranaca. Kada su ti maskirani ušli u prostoriju, ja sam u jednom momentu pomislio da je to neka zajebancija nekih mojih prijatelja. Ali to je trajalo samo sekund jer je odmah počeo krš i lom. Letjele su čaše i boce, stolovi i stolice. Nastao je metež, vriska i skrika žena i djece. Svi smo se pokušali skloniti i zaštititi djecu od udaraca. Ja sam se branio kako sam znao i umio.

Zadobio sam udarce po glavi, a ove modrice po rukama nastale su od šipki kojima me udarao jedan od napadača. Uzeo sam stolicu i nekako neutralizirao udarce jednoga, ali me je drugi tukao po nogama kantinelom. Taj je imao neku bijelu fantomku, a onaj drugi crnu. Trajalo je to minutu-dvije, ali su to bile dvije minute strave. Jednog stranca napadač je udario mačetom. Zadnji sam ostao u lokalu, a svi ostali su nekako uspjeli izaći. Konačno su i napadači pobjegli prema vozilima koje su ostavili upaljene kraj ceste. Bila su to četiri auta, ali kako su bila udaljena nismo u noći uspjeli vidjeti ni marke, ni registracije...- u dahu je ispričao Petko usporedo odgovarajući na desetke poziva mobitelom.

 

 

Najviše je među njima novinara, ali zove i rodbina i prijatelji provjeriti kako su svi, a posebno djeca. Najžalije mu je, kaže, što su tu traumu doživjele njegove kćeri, 9-godišnja Petra i 18-godišnja Milica. Takve strašne stvari, veli, ostaju u pamćenju.

- Mala se sakrila pod stol i povukla curicu od 6 godina sa sobom. Igrala su djeca igrice na mobitelu kad je nastala ludnica. I sad, recite mi, kako ću se zauzeti kod svoje djece, a imam još i 14-godišnjeg sina Stefana, da ostanu tu s nama živjeti. Kako? Čime ću to opravdati, kakva bi to bila stimulacija? Živim i radim, snalazim se sa ženom i troje djece kako znam i umijem. Bilo je ponuda da sve prodam i odem, ali nikad to nisam htio. Nikome nisam dužan. Nikada se ovako nešto nije dogodilo, a deset zadnjih godina imamo lokal i zog za balote i ograđeno igralište

Sa svima sam u dobrim odnosima, a sada preko ljeta u ova sela sa pretežno srpskom populacijom dolazi familija koja živi i radi po cijelom svijetu, od Amerike i Kanade, do Francuske, Njemačke, Australije... Okupimo se, popričamo. Željni smo se ispričati. Nikoga ne vrijeđamo. Tako je bilo i jučer. Ako neko kaže da je to navijačka euforija, ni to se ne može opravdati jer svak ima pravo navijati u sportu za koga hoće, a euforija nikako ne znači palice i šipke, razbijanje i tučnjavu... - konsternirano je pričao Petko.

Supruga mu Branka za to je vrijeme posluživala goste i susjede koji su ih došli obići. U napadu je ozlijedila nogu. Odnekud je doletio komad stakla i razrezao je. Ima i nekoliko šavova. Još uvijek duboko potresena priznala je da se najviše bojala za djecu.

- Napadači su sve mlatili po rukama, glavi, leđima, gdje god su dohvatili. Dječak koji je sjedio u blizini dobio je najviše udaraca. Ja sam bila za šankom i sve sam onako poskrivečki provjeravala gdje su mi djeca. Te dvije minute su mi se činile kao vječnost.U jednom trenutku sam vidjela da su curice pod stolom i odahnula sam. Zvale su: mama, mama... strašno je bilo - zdvojno je zaključila mlada žena.

Uskoro su kod obitelji stigli i ostali svjedoci nemilog incidenta, ali nisu bili za razgovor. Trebat će, kazali su, vremena da se povrate od šoka.

Incident u susjednim Đevrskama, iako su ga mnogi povezali sa Uzdoljem, nije ni po intenzitetu, ni po broju napadača bio sličan.

Napad i u Đevrskama: Tražili da pusti Thompsona i razbijali

Ovdje se, uvjeren je Veljko Mandić, vlasnik lokala, radilo o provokaciji na nacionalnoj osnovi.

- Mi bi u lokalnu gledali Zvezdu, al nismo imali program...Kažem vam najiskrenije. Gledali smo Dinamo i igrali smo karte. Oko 15 do 10 su došla tri momka i ušla unutra. Pošto se u mom lokalu ne puši, brzo su izašla, naručila piće i sjeli za prvi stol na izlaznim vratima. Jedan od njih nije uopće sjedio, samo je ulazio i izlazio. Dokle smo mi igrali karte pitao nas je dali slušamo Thompsona i tražio da mu pustimo Thompsona...Onda je provocirao riječima hoće li Srbi opet na traktore, za Beograd, za Srbiju.

Mi smo samo šutili dok nije počeo bacati stolice na cestu. Ja sam ga molio da prestane. Onda su počeli pjevati i provocirati na sve mguće načine. Ako tako nastave, rekao sam im, zvat ću policiju. Uto je ovaj šta je sjedio nasrnuo na mene. Ja sam se izmicao da ne bi došlo do fizičkog kontakta i on je ljutito dohvatio vješalicu i razbio je.

Onda je razbio i dvije pivske boce, pa su svi zajedno pošli, a ja sam krenuo za njima zapisati broj tablica zbog policije. I to ih je izazvalo, pa se jedan vratio iz auta i nasrnuo na mene, ali me nije fizički dotaknuo. Konačno su otišli u pravcu Kistanja, ja sam obavjestio policiju i policija je stigla oko ponoći.

U međuvremenu su privedeni, presrela ih je policija jer je imala podatke o autu i to je bilo to. Znači, oni su ovdje stigli vrijeđati, provocirati i izazvati incident, ali nije prošlo po njihovom scenariju - zaključio je Mandić.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
uz okvir!

uz okvir!
uz okvir![OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/slobodna-u-uzdolju-mirno-smo-gledali-utakmicu-kad-su-usli-maskirani-napadaci-sve-su-mlatili-a-djecak-je-dobio-najvise-udaraca-jednog-stranca-su-napali-macetom-619753 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4a7a7a7d9aecfb7e1b7c7ff88c320ab0ecdb211f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26%23039%3BSlobodna%26%23039%3B+u+Uzdolju%3A+%26%23039%3BMirno+smo+gledali+utakmicu+kad+su+u%C5%A1li+maskirani+napada%C4%8Di%2C+sve+su+mlatili%2C+a+dje%C4%8Dak+je+dobio+najvi%C5%A1e+udaraca...+Jednog+stranca+su+napali+ma%C4%8Detom%21%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fslobodna-u-uzdolju-mirno-smo-gledali-utakmicu-kad-su-usli-maskirani-napadaci-sve-su-mlatili-a-djecak-je-dobio-najvise-udaraca-jednog-stranca-su-napali-macetom-619753 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fslobodna-u-uzdolju-mirno-smo-gledali-utakmicu-kad-su-usli-maskirani-napadaci-sve-su-mlatili-a-djecak-je-dobio-najvise-udaraca-jednog-stranca-su-napali-macetom-619753 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => napad na srbe [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Vijestinapad na srbe

'Slobodna' u Uzdolju: 'Mirno smo gledali utakmicu kad su ušli maskirani napadači, sve su mlatili, a dječak je dobio najviše udaraca... Jednog stranca su napali mačetom!'

22. kolovoza 2019. - 22:00

Pet je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, među njima i 17-godišnji mladić koji je zadržan na liječenju u kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos nakon incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objetku "Petko" u mjestu Uzdolje nadomak Knina u srijedu oko 22 sata.

Iz policijske uprave šibensko-kninske priopćeno je kako je više nepoznatih osoba u spomenutom ugostiteljskom objektu verbalno i tjelesno napalo vlasnicu i goste, pri čemu je oštećen i inventar objekta. Pola sata poslije verbalno i tjelesno napadnut je i vlasnik ugostiteljskog objekta u Đevrskama, a oštećen je i inventar.

Incident kod Knina: maskirani upali u kafić i napali goste dok su gledali utakmicu Crvene zvezde; Pet osoba završilo u bolnici, ozlijeđeno i jedno dijete

Iz suhoparnog policijskog ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 21:02