StoryEditor
Regijademant

Zoran Galić: Nije točno da imam kupljenu diplomu srbijanskog fakulteta!

Piše PSD
15. siječnja 2019. - 17:54
photo-zoran-galic__4_

U tekstu pod naslovom: "Trebao bi loviti one s lažnim svjedodžbama, a i sam je ima: direktor Federalne uprave policije BiH bit će Hrvat s kupljenom diplomom srbijanskog fakulteta;  Sve to čak i ne krije, no nitko mu ništa ne može", autora Dražena Gudića koji je objavljen prvo u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije dana 09. 01. 2019. god.,  a potom i na istoimenom portalu dana 10.01. 2019. god., objavili ste više neistinitih i netočnih informacija na moj račun koje imaju karakter klevete, pa stoga ovim putem sukladno Direktivi Vijeća EU 89/552/EEZ, čl. 38. Ustava Republike Hrvatske i čl 41. st. (1) Zakona o medijima, zahtjevam objavu ispravke netočnih i neistinitih informacija koje ste objavili, u prvom narednom izdanju Vaših medija nakon primitka predmetnog ispravka i to bez promjena i dopuna na isti način i na istom mjestu na kome su objavljene neistinite informacije.

U predmetnom tekstu, objavili ste slijedeće neistinite informacije koja se odnose na mene:
    "Riječ je o čovjeku s dokazano lažnom diplomom, sinonimu za državne službenike koji su do diplome došli na privatnom fakultetu.",
    "Zoran Galić je priznao u jednom radijskom programu da ima lažnu diplomu...".
    "Diplomu koju je, inače moglo nostrificirati samo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, FABUS je nostrificirao i prije nego ju je Galić dobio."

Sve navedene informacije su apsolutno lažne, tendenciozne i isključivo imaju za cilj da se naškodi mome ugledu i časti.

Neshvatljivo je da autor teksta a potom i glavni i odgovorni urednik nisu a morali su ispoštovati pravilo profesionalnog novinarstva i u pripremi teksta saslušati i drugu stranu po načelu Audiatur et altera pars i to na taj način mi omogućiti da iznesen pravu istinu u progledu predmetnih objeda, nakon čega, uvjeren sam, predmetni tekst nikada ne bi ni ugledao svjetlo dana.

Osim iznesenih neistina i poziva da se radi tih neistina ja, kao navodite "sankcioniram", predmetni tekst ne nudi niti jedan jedini dokaz za iznesene teške diskvalifikacije, što dokazuje da autor nije imao za cilj objetktvino informirati javnost nego je, mišljenja sam, svjesno i prije svega, u cilju diskreditacije moje kandidature za poziciju ravnatelja Federalne uprave policije sastavio ovaj pamflet koji je nanjeo nemjerljivu štetu mome ugledu i časti, povodom čega ću biti prisiljen da  zaštitu i rehabilitaciju potražim pred mjerodavnim sudom protiv glavnog urednika ako sukladno čl. 46. st. (1) Zakona o medijima ne objavite ovaj ispravak.


S poštovanjem, Zoran Galić

Izdvojeno

13. srpanj 2020 04:14