StoryEditorOCM
Regijabogata Miloševićeva djeca

Znaju se progurati, ne daju se progutati: Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića u opoziciji je provela samo tri godine, u čemu je tajna njihova uspjeha?

Piše PSD
8. travnja 2022. - 15:05
Ivica Dačić zna donijeti dobre odluke i približiti se mlađim biračima, ali i sjediti na dvije stoliceTom Dubravec/ Cropix

Kameleonska sposobnost prilagođavanja, "izvanvremenska" ideologija od koje se po potrebi odstupa, razgranata mreža stranačkih odbora, kampanje bez previše napada na političke protivnike, ali i bez velikih obećanja dio su tajne dugovječnosti Socijalističke stranke Srbije (SPS).

Od 32 godine, koliko postoji SPS, ali i višestranačje, ova stranka nasljednica Saveza komunista u opoziciji je provela samo tri godine.

Iako su Srbijom vladali u vrijeme balkanskih ratova i sankcija, tijekom smanjivanja plaća i mirovina, i uz sve rjeđe spominjanu sjenu Slobodana Miloševića, socijalisti su i na izborima 3. travnja 2022. zabilježili značajan rezultat.

Po broju glasova - postigli su drugi najbolji rezultat u posljednja dva desetljeća, sa skoro 100.000 birača više nego prije dvije godine....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:35