StoryEditor
Regijadrama u susjedstvu

Zbog više prijetnji i nedavnog pokušaja napada na cesti pojačano osiguranje glavne državne tužiteljice u BiH

19. veljače 2021. - 19:05

Policijsko osiguranje glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić pojačano je, a osoba osumnjičena da ju je pokušala ugroziti uhićena je u petak, potvrdilo je tužiteljstvo u Sarajevu.

U priopćenju dostavljenom medijima stoji kako je tijekom dana priveden muškarac inicijala I.A. za kojega je utvrđeno da je osuđenik i trenutačno izdržava kaznu no iz zatvora je pušten na dopust.

On je ranije tijekom dana svojim vozilom kod mjesta Olovo na cesti između Sarajeva i Tuzle pokušao ugroziti automobil u kojemu je bila tužiteljica Tadić. Iz Tužiteljstva BiH ističu da je to vozilo bilo pod policijskom pratnjom, a privedeni muškarac ga je pokušao presresti.

Nakon tog incidenta Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela u BiH odlučilo je pojačati osiguranje tužiteljice Tadić, posebice stoga što postoje i druge informacije koje upozoravaju da bi njezina sigurnost mogla biti ugrožena.

"Te informacije mogu biti povezane s radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u BiH", istaknuli su iz Tužiteljstva BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 21:33