StoryEditorOCM
RegijaIMA SVOJA NAČELA

Zbog čega je Novak Đoković tek sada krstio svoju djecu? Svi su ganuti objašnjenjem njihove bake Dijane...

Piše VIJESTI SD
24. listopada 2023. - 18:36

Novak Đoković je svoju djecu Stefana (9) i Taru (6) poveo u manastir Ostrog u Crnoj Gori, gdje ih je u nazočnosti članova obitelji i kumova krstio patrijarh Porfirije.

Stefan i Tara su za ovaj svečani čin obukli bijelu odjeću po pravoslavnim običajima.

Mnogi su se pitali zašto je Novak djecu krstio tek sada, a ne kao što je običaj inače, dok su vrlo mala - javlja Nova.rs.

Jednom prilikom to je otkrila njegova majka Dijana, a njezino objašnjenje je naišlo na oduševljenje.

"Jako sam ponosna na njega. Svatko bi uspjeh stavio iznad duhovnog mira. Novaka je zahvalan na svemu što je postigao, sve je vanzemaljski. Drži se svojih načela i vjerovanja, to je ono što čini čovjeka, to čini njega - rekla je Dijanina majka.

Zatim je poentiral:

"Novak nosi posvećeni križ koji je dobio na Hilandaru i koji mu daje snagu. Tamo je proveo tri dana, za njega je to vrlo važno iskustvo. On je doista duhovno biće, krstio se s pet godina i ozbiljno je shvatio taj čin. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kad će krstiti svoju djecu, a on mi kaže: ‘Kad će moći razumjeti čin krštenja.‘ Želi da Tara i Stefan budu svjesni da su kršteni", zaključila je Dijana Đoković.​

Inače, sredinom ove godine Novak je za talijanske novine izjavio da djecu želi krstiti na - Kosovu, o čemu možete čitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:26