StoryEditorOCM
Regijasudska presuda

Zatvor za poduzetnika koji je premlatio radnicu; Kaznu će moći i otkupiti, evo koliko bi ga to moglo koštati

Piše vijesti sd
28. prosinca 2023. - 16:24

Slučaj nasilja nad ženama u kojem je vlasnik hotela u Jabalnici Amir Džafić 1. kolovoza brutalno pretukao mladu zaposlenicu Enisu Klepo koja je tražila plaću, dobio je sudski pravorijek.

Sutkinja Almina Čilić donijela je danas prvostupanju presudu, a nakon što je Džafić jučer priznao krivnju za brutalno premlaćivanje. Pred Općinskim sudom u Konjicu Džafić je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda. U zatvorsku kaznu bit će uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a dužan je platiti troškove medicinskog vještačenja.

Budući da zakon dopušta za kazne do 12 mjeseci zatvora, on će moći novčano otkupiti zatvorsku kaznu, što znači da ne mora ići iza rešetaka. Zakon je predvidio da jedan dan zatvora košta 100 KM, što iznosi 50 eura.

Džafić se prvobitno izjasnio da nije kriv za kazneno djelo za koje se tereti, ali je jučer promijenio iskaz te priznao krivnju, na temelju čega je sud danas donio presudu, piše Klix.ba.

Dobar dio javnosti neće biti zadovoljan presudom koja omogućava da nasilnik ne provede dane u zatvoru. Ipak, ako se Džafić odluči za isplatu dana koje bi trebao provesti u zatvoru, a kako njih u deset mjeseci ima 300, to bi značilo da bi ga za sve dane to koštalo 15.000 eura. Kada se odbiju dani u pritvoru, iznos bi bio nešto manji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:06