StoryEditorOCM
Regijapod kapom Amerike i EU-a

Zapeli pregovori oko novog izbornog zakona u BiH: Bošnjaci ne žele odustati od prakse da biraju i predstavnika Hrvata. Imamo li razloga strepiti od rata u susjedstvu?

Piše Zoran Šagolj
1. prosinca 2021. - 23:43
Članovi Predsjednistva Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik s izaslanicima EU Angelinom Eichhorst i SAD-a Matthewom PalmeromHANZA MEDIA

Mučni pregovori i jalovo posredovanje, riječi su kojima bi se možda ponajbolje opisala nova runda pregovora u Bosni i Hercegovini na temu izbornog zakona, ali i izlaska iz još jedne institucionalne krize.

Početkom tjedna u Sarajevo su stigli američki izaslanik za izbornu reformu Mathew Palmer i predstavnica EU-a Angeline Eichhorst. Ne bi se moglo reći da su naišli na topal prijem u glavnom gradu BiH, već prije optužbe da su tu da bi ispunili želje tamošnjih Hrvata, a možda čak i Srba.

- Ja predstavljam SAD i kada se obraćam javnosti, govorim u ime politike SAD-a. Angelina i ja nismo tu s nekim određenim planom ili projektom. Mi samo želimo pomoći političkim strankama da dođe do dogovora kako bi se došlo do poboljšanja funkcioniranja institucija i da bismo pomogli – branio se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:35