StoryEditor
RegijaKorona-promidžba

Vučićevog sina prebacili u improviziranu bolnicu: sve nije moglo proći bez rasprava na mrežama, uključili se čak premijerka, gradonačelnik...

18. travnja 2020. - 13:04
AFP

Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prebačen je u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Prethodno se liječio u Infektivnoj klinici, gde je bio hospitaliziran od 8. travnja pod dijagnozom Covid-19.

Sama vijest o premještanju predsjednikovog sina u karantenu nije mogla proći bez bez rasprava u našem istočnom susjedstvu.

- Kakav crni sajam! Majku mu, pa valjda makar zbog neke sigurnosti sin predsednika ne ide na sajam - komentirala je Ana Novaković, bivša novinarka BIRN-a, na Twitteru.

Odmah je reagirala premijerka Ana Brnabić, bliska Vučićeva suradnica, koja je na početku javno hvalila angažman njegove djece u pomoći starijim sugrađanima.

- Ne kao predsjednica vlade, već kao običan čovjek, građanin ove zemlje, ljudski moram reći: ovakvo licemerje, ovakvo ludilo, ovo zaista u ovoj zemlji, a vjerojatno ni šire, nikada nije viđeno. Evo, stavili ste točku na sve rasprave po objektivnosti, profesionalnosti i nepristrasnosti. Bravo - napisala je Brnabić i još dodala:

- I, samo da se razumijemo: svi, ali baš SVI u ovoj zemlji znaju da bi vi bili među prvima koji bi rekli da u Srbiji nisu svi isti ukoliko bi Danilo imao poseban tretman. A sada ne valja ni kada ima isti tretman kao svi građani ove zemlje?! Nenadmašni ste".

Za gradonačelnika Beograda Gorana Vesića novinarkin tvit je "žalosno i cinično sprdanje sa zdravstvenim stanjem sina predsjednika Republike".

Sam Vučić nije ulazio u raspravu, ali je već ranije cijelu situaciju iskoristio kako bi dodatno sebe promovirao. Također je već najavljivao da će mu sin po izlasku iz Klinike otići na Sajam.

- Smatrao sam da je važno da obavijestim ljude da je moj 22-godišnji sin zaražen i vise ni riječ nisam rekao. Jedino što se nadam, to je da ću dočekati da ode na Sajam, poslije sajma će ići kući - rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. veljača 2021 10:46