StoryEditorOCM
Regijakult sličnosti

Vučićeve mitingaše iz Čačka u autobusu je dočekao tekst pjesmice: Nek je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je...

Piše vijesti sd
31. ožujka 2023. - 22:33

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ima veliku podršku birača u Srbiji, a iz aktualnog primjera može se vidjeti kako je ostvaruje.

Simpatizeri i članovi Srpske napredne stranke koji su danas autobusima iz Čačka krenuli u Kraljevo na miting "Srbija sanja i snovi se ostvaruju", gdje im se obratio lider naprednjaka i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dočekao je tekst pjesme zahvalnosti Vučiću, koju su trebali naučiti pjevati dok ne stignu do grada na Ibru.

Vučić je danas posjetio Raški okrug, a na kraju toga posjeta obratio se građanima u Sportskom centru "Ibar" u Kraljevu, piše Nova.rs.

image

Aleksandar Vučić, niz uspjeha pa niz pohvala (ilustracija)

Tom Dubravec/ Cropix

Koliki je interes čačanskih simpatizera SNS-a govori snimka koja kruži društvenim mrežama na kojoj se vidi oko 20 autobusa što su iz Čačka krenuli na miting u Kraljevo.

pjesma ljubavi i poštovanja

A kako bi, osim prisutnosti, pokazali još veću privrženost politici SNS-a i Aleksandra Vučića, na sjedalima autobusa čekala ih je pjesma koju su trebali otpjevati šefu stranke, uz upute koje strofe treba ponoviti i koliko puta.

Pjesma glasi:

"Tebi vjerujeeeem, Tebi vjerujeeem, Tebi vjerujem, tebi vjerujem, Aco Srbineeee

Zajedno možemo sveee, Aco Srbine, S tobom predaja nije opcija, Nije opcijaaaa

Aleksandre Aleksandreee, Nek je tvojoj majci hvalaaa, Što junaka rodila jeee, Da se srpstvu vrati slava".

Međutim, neke pristaše SNS-a nisu dobile cijelu pjesmu nego samo jedan stih kojim su trebali pozdraviti Vučića kada bude izašao na binu.

Vučićevo obraćanje građanima u tom gradu, kako prenose agencije, počelo je uz srpsku himnu poslije koje je uslijedilo višeminutno skandiranje "Aco, Srbine", a sportski centar bio je pun zastava Srbije i Srpske napredne stranke.

Predsjednikov govor svakih nekoliko minuta prekidan je skandiranjem u ritmu navijanja na sportskim utakmicama, uz bubnjeve i upravo pjesmu zahvalnosti Vučićevoj majci što ga je rodila.

Aleksandar nije došao praznih ruku

Inače, Vučić je prilikom ovoga posjeta Kraljevčanima obećao dovođenje jednog kapitalnog investitora, dijagnostički centar i zatvoreni bazen.

"Putujući SNS cirkus, s konvojem autobusa stigao je u Kraljevo", naveli su danas u kraljevačkom odboru Pokreta Srbija centar (SRCE).

U tom odboru tvrde da se zaposlenima u javnom sektoru prijetilo i da su bili ucijenjeni da dođu na skup.

"Čelnici Kraljeva osiguravaju prijetnjama i ucjenama zaposlenima u gradskoj upravi i drugim državnim i javnim institucijama nazočnost mitingu. Napredovali su, sada zaposlenima uručuju karte s barkodom, po popisima koje moraju potpisati kada ih dobivaju. Odlazak na miting je obavezan, radna obaveza. Srbiju i grad Kraljevo SNS vlast je pretvorila u radni logor", priopćili su iz Pokreta SRCE, piše Nova.rs.

image

Aleksandar Vučić stoički prima pohvale i zahvale (ilustracija)

Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2023 03:53