StoryEditorOCM
RegijaKakva triska

Vučića napustila prijateljica i stranačka suradnica i to baš prije njegovog ‘megamitinga‘. Poslala mu je i poruku

Piše VIJESTI SD
25. svibnja 2023. - 15:49

Članica Glavnog odbora SNS i Vučićeva prijateljica Stanislava Pak priopćila je danas da napušta stranku i pozvala ljude da ne dođu na miting SNS-a u petak 26. svibnja!

Kakva pljuska Aleksandru Vučiću, komentiraju mnogi.

Što je pravi uzrok njenog razlaza sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, kojega poznaje od studija, teško je reći.

Možda je to činjenica da je SNS u padu, možda zbog velikog protesta građana protiv nasilja, a možda je presudila činjenica da nije dobila dobru funkciju.

Pak je rekla da neće biti na skupu SNS u petak, ni na skupštini SNS u subotu, piše Danas.

"Građani trebaju biti hrabri i ne otići na taj skup, jer će i dalje produbiti nasilje i sukobe u društvu. Napuštam SNS i očekujem da u subotu ne budem više na glavnom odboru", navela je Pak, koja je članica SNS od 2009. godine.

Stanislava Pak, koja je sudjelovala u organiziranju ranijih naprednjačkih skupova, navela je na N1 da je u samom početku ove vrste pritisaka nije bilo i da je atmosfera je bila fantastična.

"Vjerovali smo u energiju rukovodstva i da će nam se dogoditi sloboda u društvu. Moć nije u sili, moć je u dobroti i ljubavi i ne možete praviti kult ličnosti, tako što ćete ucjenjivati ljude, na silu ih dovoditi. Sve što sam imala da kažem rekla sam Aleksandru Vučiću, nisam išla u medije", naglasila je Pak, koja nije zadovoljna reakcijom političkog vodstva na dva masakra.

Ona je objasnila i zašto naprednjački kontramiting nije potreban.

"Ljudi nisu kamere, kaputi, kvote, kišobrani, ovce koje možete da tjerate na silu u tor i nekome pokazujete glave kupusa kao moć mitinga. Ja sam neposredan svjedok nečega što se dešava godinama. Na početku sam bila dobra jer sam bila kompetentna, bila sam obrazovana, imala sam radnu biografiju", objasnila je i istakla da se Tomislav Nikolić dok je bio predsjednik, a ona njegova savjetnica, držao svojih zakonskih i ustavnih ovlaštenja.

Bivša Nikolićeva savjetnica za medije diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1994. godine. Specijalizirala je medijsko pravo u Centru za komparativno medijsko pravo i politiku na Centru za socijalno-pravne studije Univerziteta u Oksfordu.

"U politiku sam ušla 2009. godine. Bila sam nezadovoljna situacijom u državi i željela sam da doprinesem promjeni tog stanja. Vučić je prepoznao moju ideju i odmah me je angažirao u stranci. Imala sam njihovu podršku, moj otac je ranije bio u SRS-u. Prosto se ta porodična tradicija nastavila.", objasnila je Pakova u jednom intervjuu.

Objašnjavala je da je Vučić na Pravnom fakultetu pohađao predavanja kod njenog oca, a da je ona radila na RTS-u s Vučićevom majkom Angelinom, koja je divna žena i veliki profesionalac.

"Užasno me je boljelo kada su je napadali, a znam koliko je čestita i neiskvarena", tvrdila je Pak.

Od LIPNJA 2012. godine bila je na poziciji šefice pres-službe predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Tijekom 2013. postala je njegova savjetnica za medije. Nakon odlaska Nikolića iz Predsjedništva ona jedno vrIJeme ostaje u informativnoj službi predsjednika Vučića, i tada je bila puna hvale za svoj novog šefa, govoreći da tek radeći s Vučićem spoznaš što je rad.

"Velika je čast i blagoslov raditi za predsjednika Aleksandra Vučića, a i za Tomislava Nikolića ranije. Velika je čast kada ti ukažu povjerenje da radiš jedan ozbiljan posao. Vučića znam preko 20 godina, zajedno smo studirali", rekla je ona.

Međutim nekome taj zajednički rad nije prijao, da li Vučiću, ili njoj, tek ona je, kako sama kaže već pet godina bez funkcija.

Danas tvrdi da ju je Vučić tretirao šutnjom, što je neka vrsta agresije.

"Lakše bi mi bilo da mi je Vučić nešto loše rekao, nego što je šutio", objašnjava ona i dodaje da misli da je razlog zato što se ona 2014. i 2015, kada se mnogo pojavljivala u medijima, imala veoma dobre rejtinge.

"Mislim da se to njemu nije dopalo, a imala sam i neke izjave koje se njemu očigledno nisu dopale", tvrdi Pak.

I mada se očigledno razišla s aktualnim predsjednikom Vučićem, znala je Pak itekako da brani i njega, ali i SNS.

Vučića je branila od Zorane Mihajlović (bivše prozapadne ministrice koje se Vučić odrekao i naredio Brnabićki da je ‘otpusti‘) tvrdeći da ona šuška kao prazna limenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 04:21