StoryEditor
Regijahoće u jasenovac

Vučić ponavlja gradivo: ‘Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more!‘; Komentirao je i Srbe koji ljetuju na hrvatskom dijelu Jadrana

Piše psd
12. kolovoza 2022. - 23:28

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za gostovanja na Prvoj televiziji kako mora dati sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, ali i da se ne smije zaboraviti "što je bilo sa srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu".

Vučić je, prenosi beogradski N1, rekao da više desetina tisuća ljudi iz Srbije svake godine ljetuje u Hrvatskoj, a da je njegov osobni stav da on, „dok je živ“, neće tamo na more. Kazao je da ne zamjera građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj.

„Oni (građani) koji već ljetuju tamo su time iskazali svoj stav o svemu, moj stav je da ja tamo ne bih ljetovao i to je u redu, svatko ima svoje mišljenje, i to je suština demokratskog društva“, rekao je Vučić.

Ponovio je kako nije htio ići na more, već u Jasenovac, da "pokaže poštovanje prema žrtvama i da je ponovno tražio da posjeti to mjesto stradanja, ali da se s tim ništa nije dogodilo".

Ponovio je i da je šokiran što u Beogradu nema ulice posvećene jasenovačkim žrtvama, niti spomenik. Vučić je ocijenio da je u Hrvatskoj počela revizija povijesti.

Kako je rekao, Hrvatska se ljuti zbog obilježavanja zločina na Petrovačkoj cesti, jer žele pokazati time da je akcija „Oluja“ bila „čista“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2022 11:41