StoryEditorOCM
Regijabožić bata

Vučić na pravoslavni Badnjak primio srpsku djecu s Banije i Korduna, te im poručio: ‘Želim vam da volite Srbiju kao što poštujete Hrvatsku‘

Piše PSD
6. siječnja 2022. - 16:46

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na pravoslavni je Badnjak ugostio grupu djece srpske nacionalnosti iz Hrvatske. Vučić im je za Božić poželio da vole Srbiju jednako kao što poštuju Hrvatsku (iz njegove perspektive, Hrvatsku njezini građani srpske nacionalnosti očito ne smiju voljeti, nego samo poštovati).

Nakon što je, sukladno ortodoksnoj vjerskoj tradiciji, unio mlado hrastovo drvo (badnjak) u zgradu predsjednika Republike Srbije na beogradskom Andrićevom vijencu, Aleksandar Vučić se posvetio malim gostima iz Hrvatske, s Banije i Korduna. Grupa od oko 25 mališana u pratnji pravoslavnog svećenika Saše Lončine boravi u božićnoj posjeti Beogradu u organizaciji narodne poslanice Vučićeve Srpske napredne stranke Sanje Lakić, javljaju tamošnji mediji.

- Mnogo sam sretan što su ova djeca mogla vidjeti Hram Svetog Save, našu najljepšu svetinju - rekao je tom prilikom Vučić. Srpskoj djeci iz Hrvatske je poručio kako je njegovo radno mjesto i njihova kuća, „jer u Srbiji uvijek imate dom“.

- Želim vam od srca sreću, blagostanje i zdravlje. I da uvijek dolazite u svoju Srbiju, da se osjećate ovdje kao svoji na svome i da volite Srbiju kao što poštujete Hrvatsku. U velikom iščekivanju velikoga dana poručujem - Mir Božji Hristos se rodi! – obratio se banijskoj i kordunaškoj djeci srbijanski predsednik, nakon čega im je, umjesto Božić-Bate, podijelio i božićne poklone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. veljača 2023 04:18