StoryEditor
RegijaSREDIŠNJA BOSNA

Vlada nastavlja s projektima u Novom Travniku, u posljednjih šest godina uloženo nekoliko milijuna kuna: ‘Najvažnije je osigurati ostanak mladih‘

Piše HINA
10. lipnja 2021. - 17:25

Državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas najavio je u četvrtak nastavak potpore projektima u Novom Travniku i središnjoj Bosni kako bi se osigurao opstanak tamošnjih Hrvata, a napose mladih ljudi. 

"U suradnji s vlastima pokušat ćemo realizirati projekte. Sve što je prioritet mi ćemo prihvatiti i u skladu s mogućnostima Republike Hrvatske pokušati realizirati kako bi Novi Travnik bio ugodno mjesto za život", rekao jer Milas nakon susreta s načelnikom Novog Travnika Stjepanom Dujom

Pritom je državni tajnik istaknuo da je ključno zadržati mlade ljude na području Središnje Bosne. 

"Fokus treba biti na mladima, kako bi shvatili da i ovdje ima života, da je i ovdje život dobar te pogodan za sve'', kazao je Milas u izjavi za medije. 

Načelnik Novog Travnika istaknuo je kako je jedan od važnijih projekata za ovu općinu osposobljavanje poslovne zone, a jednim od glavnih problema ocijenio je upravo odlazak mladih ljudi u zapadnu Europu. 

Po njegovim riječima Vlada Republike Hrvatske je u posljednjih šest godina izdvojila oko pet milijuna kuna pomoći projektima u Novome Travniku. 

Uz pomoć Vlade RH gradi se zgrada srednje škole i područna ambulanta, a tim novcem izgrađen je tamošnji dječji vrtić. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 08:20