StoryEditorOCM
Regijada se smrzneš

Velika tvrtka iz Hrvatske gasi pogon u Hercegovini, bez posla ostaje više od 50 radnika

Piše vijesti sd
4. listopada 2023. - 13:01

Nepredvidivi su putevi biznisa. Prije nekoliko dana Slobodna Dalmacija je pisala kako je uprava tvrtke Ledo, u vlasništvu britansko-američke tvrtke Nomad foods, u dvije godine radnicima povećala plaće za 25 posto, u prosjeku za 240 eura. I ne samo to, broj zaposlenih podignut je s 853 na kraju 2021. na 974 radnika krajem 2022. godine.

I nakon takvih podataka pojavi se vijest da će tvrtka Ledo u prosincu ugasiti proizvodnju u Čitluku, u Bosni i Hercegovini, zbog čega će bez posla ostati čak 52 radnika. Otkaz će dobiti radnici u proizvodnji, a nekoliko stotina djelatnika u logistici, prodaji i marketingu i ostat će raditi u Ledu u BiH.

"Naš prioritet je pružiti podršku kolegama koji su direktno pogođeni ovom odlukom", rekli su iz Leda za Klix.ba.

Artikli za Bosnu i Hercegovinu će se i dalje proizvoditi na drugim lokacijama tvrtke Ledo izvan BiH. U Adriatic regiji Ledo zapošljava ukupno oko 3500 radnika.

Najavljeno otpuštanje veliki je udarac za radnike i njihove obitelji uoči Božića i Nove godine, a poslovni podaci u idućoj godini pokazat će je li kompanija na drugim mjestima zaposlila nove radnike. Veliki biznis zaista ne poznaje granice.

image

Ledo gasi proizvodnju u Bosni i Hercegovini (ilustracija)

Dragan Matic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:45