StoryEditorOCM
Regijanije mu bilo spasa

Užas u poznatom jadranskom ljetovalištu: mladog ronioca pokosio gliser samo 20 metara od obale

Piše Vijesti SD
12. svibnja 2023. - 20:56

Mladog ronioca pokosio je i usmrtio gliser svega 20-ak metara od crnogorske obale.

Prema riječima Žarka Lukšića, pomoćnika ravnatelja crnogorske Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), nestanak Andreja Samardžića prijavljen je u srijedu u 13.40 sati kada je posljednji put viđen kod Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju, gdje je i nestao.  "Ronilac je bio u ribolovu, a prijatelji su prijavili nestanak. Pomorsko-operativno središte odmah je krenulo u koordiniranu akciju potrage i spašavanja te je spasilački čamac SAR-1 upućen na Veliku plažu", rekao je Lukšić, prenosi Net.hr.

Nakon što je tijelo pronađeno i izvučeno na površinu, utvrđene su takve ozljede za koje se pretpostavlja da su nanesene većim plovilom. A. U. (29) iz Ulcinja uhićen je sinoć zbog optužbi da je vozeći gliser usmrtio mladića. No, U. je danas pušten da se brani sa slobode.

Prema informacijama "Vijesti", U. je na saslušanju tužiteljici rekao da ne može sa sigurnošću tvrditi je li on gliserom usmrtio ronioca i zatražio da se ta okolnost što prije utvrdi vještačenjem njegovog plovila  kako bi sa sebe skinuo teret smrti Andreja Samardžića.

Ribolovni klub iz Crne Gore je na svom profilu na društvenim mrežama detaljno opisao kako se dogodila tragedija. "Jučer je netko, za sada nepoznat, plovilom pregazio našeg prijatelja, kolegu, podvodnog ribolovca, Andreja Samardžića. Usmrtio ga je na mjestu. Tragedija se dogodila u neposrednoj blizini obale, na ulcinjskom "gatu",gdje je dubina 6-7m. Andrej je nađen mrtav,na udaljenosti cca 20-30m od stijena. Plovidba motornim pogonom je zakonom zabranjena na ovom području!!!! Zakon o sigurnosti pomorske plovidbe zabranjuje glisere,brodove i jahti iz plovidbe na udaljenosti manjoj od 300m od obale!", naglašavaju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:04