StoryEditorOCM
RegijaTužni ishod

Umro Mirko, mladić koji se teško ozlijedio na skijanju prije šest godina, djevojka Ana emotivno se oprostila od njega

Piše Vijesti SD
26. siječnja 2023. - 15:06

Skijaška sezona u punom je jeku, a ona sa sobom nosi i mogućnost teških ozljeda, pa i fatalnih ishoda, što poziva na oprez.

Mirko Palčić doživio je teške ozljede na skijanju za Dan zaljubljenih prije skoro šest godina. Tada je pao u komu, a jučer je preminuo, objavila je njegova tadašnja djevojka Ana Gliba.

- Odmori se, Mirkone moj! Hvala svima koji su pomagali i sudjelovali u Mirkovom oporavku. Mirko nas je napustio 24. 1. nakon skoro 6 godina duge i teške borbe! Počivaj u miru, nikada te nećemo zaboraviti - napisala je ona na društvenim mrežama.

image

Mirko Palčić doživio je teške ozljede na skijanju za Dan zaljubljenih prije skoro šest godina (ilustracija)

AFP

Prije pet godina razgovarala je s novinarom Telegrafa, navodeći detalje kobne borbe kroz koju su Mirkovi najmiliji morali proći.

Tada je navela da su bili u sretnoj vezi već tri godine, kako nije ni slutila da njegov odlazak na skijanje znači veliku nevolju te da je pao na skijanju i zadobio teške povrede mozga.

Od toga dana bio je u komi. Kotrljao se čak 30 metara, navela je, brzinom od 80 kilometara na sat. Tada je "preminuo" na stazi.

image

Kao pomoć ozlijeđenom Mirku angažiran je i helikopter (ilustracija)

Joe Klamar/AFP

Organiziran je helikopter i mladić je upućen u Klinički centar, a prognoze su bile loše. Tada su najbliži pokrenuli akciju prikupljanja pomoći, kako bi ga uputili na dalje liječenje u Njemačku, piše Pogled.ba.

Ova teška nesreća na skijanju završila je nažalost smrtnim ishodom, ozljede su očito bile preteške. Ali kako vidimo, uspomena na Mirka živi.

image

Mirko je doživio teške ozljede na skijanju za Dan zaljubljenih prije skoro šest godina

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 07:24