StoryEditorOCM
RegijaMuslimanska braća

Uhićena skupina krijumčara koja je naoružanje iz BiH prodavala islamistima u Švedskoj

12. svibnja 2016. - 22:09
trofejno_oruzje12-020915

Pet osoba uhićeno je u četvrtak na sjeveru BiH zbog sumnje da su povezani s međunarodnim krijumčarenjem oružja, priopćeno je iz MUP-a Republike Srpske, a mediji navode da se radi o prekidanju krijumčarskog lanca oružja koje je završavalo u rukama radikalne islamističke organizacije "Muslimanska braća" u Švedskoj.

U okviru međunarodne policijske akcije naziva "Volf RS" koja je provedena na sedam lokacija u Gradiški i Laktašima izvršeni su pretresi te je uhićeno pet osoba i zaplijenjen velik vojni arsenal, navodi se u priopćenju MUP-a Republike Srpske.

Akciju "Volf RS" provela je Uprava MUP-a Republike Srpske za borbu protiv terorizma i ekstremizma u suradnji s policijom Švedske, a uhićenje i pretresi izvršeni su po nalogu Državnog odvjetništva BiH.

Precizira se da je prilikom pretresa pronađena veća količina naoružanja, oružja, oruđa i druge vojne opreme.

Jedna osoba, kako se dodaje u priopćenju, ranije je uhićena u Švedskoj, dok trenutačno dvije osobe nisu dostupne policiji.

Mediji u BiH objavili su, pozivajući se na policijske  izvore, kako se skupina uhićenih osoba sumnjiči da se bavila krijumčarenjem naoružanja iz BiH u Švedsku, gdje ga je preprodavala organizaciji "Muslimanska braća".

Muslimanska braća je islamistički pokret osnovan  Egiptu i smatra se najmnogobrojnijim i najutjecajnijim islamističkim pokretom 20. stoljeća te rasadnikom islamističkih ideja širom svijeta i pokretom iz kojeg će proisteći neke od najmilitantnijih i najradikalnijih organizacija u muslimanskom svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 10:16