StoryEditorOCM
Regijavladika grigorije

Uglednik Srpske pravoslavne crkve o skandalu kojeg je izazvao njegov postupak: Rečeno mi je da ne moram da idem na ručak sa Vučićem, pa nisam otišao

Piše psd
24. lipnja 2022. - 09:55

Vladika Grigorije, gostujući jutros u emisiji "Probudi se" na Novoj TV rekao je da na u srpskoj javnosti toliko spominjani ručak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije otišao samo zato jer mu je rečeno da ne mora, kao i da mu to nitko nije zamjerio.

Naime, Vučić je, piše danas.rs, sredinom svibnja priredio ručak u Predsjedništvu Srbije za sudionike Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve. Na čelu s patrijarhom Porfirijem, gotovo svi arhijereji su nazočili sastanku sa šefom srpske države, izuzev dvojice – episkopa diseldorfskog i cijele Njemačke, Grigorija i zapadnoameričkog vladike, Maksima.

Vladika Grigorije je rekao jutros da je Zdravko Ponoš, koji je na travanjskim izborima bio predsjednički kandidat i Vučićev "izazivač",“čestit čovjek“ sa kojim se može razgovarati, "iako se ne slažeš s njim“.

Dodao je i to da ga politika prati "kao neka sudbina“, ali da ga neće stići, jer ima druge puteve i ciljeve.

"Što više okrećete leđa nečemu, to sve više ide sa vama“, naveo je Grigorije, inače poznat i kao kritičar negativnosti u Srbiji.

Rekao je da mu je odlazak u Njemačku donio sreću, jer je upoznao tisuće ljudi svih nacija, ali i upoznao novu kulturu.

"Svatko treba odabrati put, pratiti cilj i ići k tome s vjerom. Ako ga na tom putu bilo što zaustavi, onda nije dobar borac“, rekao je vladika Grigorije.

Naveo je da on ima svoj put i da mu je nebitno je li netko predsjednik države ili biznismen jer "sa svakim može razgovarati".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 02:36