StoryEditorOCM
Regijaubojica na slobodi

Ubio djevojku i ‘tugovao‘ na društvenim mrežama, a poslije pobjegao iz zemlje, policija ga traži više od godine dana

Piše vijesti sd
11. ožujka 2024. - 12:43
Policija i tužiteljstvo uspjeli su rekonstruirati zločin i zbivanja u stanu nakon njega (ilustracija)Damir Krajač/Cropix

Jetmir Gočaj, Crnogorac albanskog porijekla, osumnjičen da je prije godinu i tri mjeseca u unajmljenom stanu na Zvezdari ubio studenticu Ivanu Krivokapić, a potom netragom nestao, i dalje izmiče policiji. Tragovi da se skriva u nekoliko različitih država zasad nisu doveli do uhićenja, a Ivanina obitelj još uvijek čeka pravdu za svoju kćer. Prema tvrdnjama tužiteljstva, motiv za ovaj stravičan zločin bila je ljubomora, a Gočaj je nesretnu djevojku ubio golim rukama.

Zločin koji je potresao Srbiju dogodio se krajem prosinca 2022. godine kada je u stanu na Zvezdari pronađeno tijelo djevojke s ozljedama. Ubijena Ivana tih dana nije se javljala obitelji pa su je braća odlučila posjetiti u stanu u kojem je živjela sama. Dolaskom na mjesto događaja zatekli su zaključana vrata stana, a kako nisu mogli ući, pozvali su vlasnika stana da zajedno otvore. Tada su u sobi na krevetu zatekli stravičan prizor - Ivanino tijelo s vidljivim ozljedama ležalo je na krevetu, bluza joj je bila zadignuta, a hlače spuštene, piše Nova.rs.

image

Jetmir Gočaj, osumnjičeni ubojica ljubitelj je planinarstva

Screenshot Facebook

Verzija da je netko upao u stan radi pljačke i ubio Ivanu odmah je otpala jer u stanu nije pronađen nikakav nered, bile su tu vrijedne stvari poput njezine ogrlice, a vrata su bila zaključana. Upravo je taj detalj odredio smjer istrage, a odmah je bilo jasno da je Ivana svog krvnika pustila u stan, da ga poznaje i očito mu vjeruje. Nakon što je ubio nesretnu studenticu, ubojica je izašao iz stana, zaključao vrata i nestao.

Otegotna okolnost bila je što na zgradi u kojoj je Ivana živjela nije bilo kamera, no istražitelji su ipak uspjeli utvrditi da je tih dana u njezinu stanu boravio mladić.

Ubojstvo poslije svađe

U međuvremenu su novinari, zaintrigirani detaljima ove priče uporno pokušavali pronaći sugovornika iz Ivanine obitelji ili bližeg okruženja kako bi dobili barem neki uvid u njezin život. Tada se posebno istaknuo jedan mladić, Jetmir Gočaj, koji je u danima nakon njenog ubistva na svojim profilima na društvenim mrežama objavio veliki broj tužnih poruka, ali i zajedničkih fotografija s Ivanom. Taj mladić bio je raspoložen za medije, dao je izjave u brojnim beogradskim medijima, a onda je iz Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu stiglo zastrašujuće priopćenje - za Ivanino ubojstvo osumnjičen je Jetmir Gočaj.

Gočaj se tih dana nakratko javio novinarima, tvrdeći da je kod kuće u Crnoj Gori i da ga policija, ako posumnja da je ubojica, slobodno može uhititi. Ubrzo nakon toga izbrisao je sve objave s društvenih mreža, sve Ivanine fotografije i prestao odgovarati na poruke.

image

Ubijena studentica Ivana Krivokapić

Screenshot Facebook

Paralelno s tim, tužiteljstvo i policija uspjeli su rekonstruirati što se događalo u stanu neposredno nakon zločina. Vjeruje se da je Ivana ubijena između 00:37 i 05:30 sati 23. prosinca. Sumnja se da ju je Gočajubio gušenjem, a pretpostavlja se da je motiv ljubomora. Tužiteljstvo je preciziralo da je Jetmir boravio u Ivaninom stanu 12 dana prije ubojstva, a kobnog dana između njih dvoje je došlo do svađe, tijekom koje ju je rukama stezao nos i usta dok nije izdahnula.

Također, tužiteljstvo je još tada priopćilo kako se vjeruje da je Gočaj na dan ubojstva autobusom napustio Srbiju. Do sada se sumnjalo da se krije u Crnoj Gori, Albaniji, Austriji ili Njemačkoj, a neke informacije upućuju na to da se krije na Kosovu i Metohiji. Međutim, ništa od ovih informacija nije dovelo do njegova uhićenja.

Pojedini beogradski mediji objavili su i da je ubojica 23. prosinca pokušao sebi osigurati alibi pozivajući poznanike iz Beograda koje je poznavao s planinarskih tura koje je vodio na Prokletije, inzistirao da se nađu, a kod nekih se navodno raspitivao i gdje može kupiti marihuanu, piše Nova.rs.

image

Jedna od tugujućih Gočajevih objava na društvenim mrežama, koje je poslije obrisao

Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:06