StoryEditorOCM
RegijaPREDAJA ORUŽJA

U Srbiji u tjedan dana predano 13 500 komada oružja. Vučić: Ponosan sam, pretopit ćemo ga za izradu novog oružja

Piše Vijesti SD
14. svibnja 2023. - 11:50

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do sada u Srbiji predano oko 13.500 komada oružja i najavio kako će akcija njegovog prikupljanja biti trajna.

Vučić je podsjetio kako će do 8. lipnja predaja oružja biti dobrovoljna i da neće biti represije, ali i da će se od tada ona primjenjivati, piše klix.ba.

"Kazne će biti ogromne. Znam da neki čuvaju oružje kao dio tradicije, ali toga se moramo odreći", rekao je Vučić i dodao da to oružje neće biti uništeno nego će biti pretopljeno i iskorišteno za izradu novog oružja.

Vučić je rekao da je država odradila značajan posao, te da je najviše oružja predano u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu.

On je dodao da je ponosan na ovu akciju koja je vrlo važna za sigurnost građana.

U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i pripadnika MUP-a Srbije, Vučić je nazočan danas u Duvaništu, nedaleko od Smedereva gdje se prikazuje neregistrirano oružje, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. svibnja građani predali policijskim stanicama.

Vučić je i današnje obraćanje iskoristio za kritike i uvrede na račun opozicije i dijela srbijanskih medija koji nisu pod kontrolom vlasti.

Također je najavio velike prosvjede 26. svibnja u režiji vladajućih struktura kao odgovor na proteste opozicije.

"Za koji dan neću više biti predsjednik stranke. Ako idemo na izbore, ići ćemo najkasnije u rujnu, to ću sve reći na velikom skupu. Bit će 26. svibnja zanimljivih odluka", rekao je Aleksandar Vučić, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 20:38