StoryEditorOCM
RegijaPOTRESI U SUSJEDSTVU

U Srbiji na suprotnim stranama čak i folkeri; na skupu podrške Vučiću zamijećena i kći poznatog splitskog glumca

Piše SD Mozaik
27. svibnja 2023. - 09:31

U podijeljenoj Srbiji na suprotnim stranama našli su glumci, pa čak i folkeri. Dok je Seka Aleksić ismijala premijerku Anu Brnabić na Twitteru, Jelena Karleuša na Pinku branila je predsjednika Aleksandra Vučića i napala glumce koji prosvjeduju, a glume u serijama i filmovima koje financira država.

Glumci Sergej Trifunović i Nikola Kojo otvoreno su se svrstali na stranu prosvjednika okupljenih pod parolom "Srbija protiv nasilja", a njihov kolega Lazar Ristovski govorio je na skupu "Srbija nade", koji je organizirala Srpska napredna stranka (SNS) Aleksandra Vučića. Na istom je skupu zamijećena i glumica Iva Štrljić, kći poznatog glumca Milana Štrljića, bivšeg intendanta splitskog HNK-a. 

Ristovski je kazao kako podržava predsjednika Vučića u njegovom nastojanju da Srbiju učini boljom i bogatijom dodavši kako on to pokazuje iz dana u dan. U svom govoru istakao je kako različito mišljenje ne znači sukob već dijalog, kao i da želja za dijalogom nije slabost, već prednost i snaga.

- Ako se ova konfrontacija nastavi, iz nje se može izaći samo na dva načina, i oba podrazumijevaju katarzu. Jedan je da doživimo kolektivnu katarzu, ujedinjeni. Ali, nažalost, u to malo vjerujem. Drugi je da se dogodi katarza u kojoj pada krv na ulicama, u kojoj gori Skupština, u kojoj se gine, ali se poslije nje vraćamo 100 godina unazad - rekao je Ristovski apostrofirajući kako je on narodni glumac - "graditelj, a ne rušitelj".

- Glumci danas zarađuju više nego ikada i žive bolje no ikada. Onima koji drugačije misle niko ne može oduzeti pravo na neslaganje, ali zna se kako se to radi. Sigurno ne mržnjom, uvredama i psovkama - rekao je Ristovski.

Na skupu podrške Aleksandru Vučiću pojavio se i bivši tenisač Janko Tipsarević, inače novopečeni član SNS-a, koji je novinarima kazao kako su ne tako davno supruga i on razmišljali gdje nastaviti život i podizati djecu.

- Taj isti sport mi je dao dosta, ali mi je i oduzeo. Kad kažem dosta, ne mislim na sate i sate, već na vrijeme koje sam proveo van Srbije. Rođen sam u Beogradu, kao i moja kćer i sin, a moja supruga u Novom Sadu. Kako se kaže, mi smo Srbija u malom. Mogli smo živjeti gdje smo htjeli, ali smo izabrali Srbiju - rekao je Tipsarević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:59