StoryEditorOCM
RegijaStav je jasan

U njemačkoj rezoluciji za koju će glasati na sjednici Bundestaga, Dodik i Čović su izdvojeni kao figure koje žele uništiti BiH, dok Srbija i Hrvatska to podržavaju

Piše PSD
15. svibnja 2022. - 14:21
Zagreb, 140522. Groblje Mirogopj. Povodom 100. obljetnice rodjenja dr. Franje Tudjmana vjence na grob prvog Hrvatskog predsjednika polozili, clanovi obiteli, HDZ i HDZ BiH. Na fotografiji: Dragan Covic, Andrej Plenkovic.Damir Krajac

Vladajuće stranke u Njemačkoj, okupljene oko SPD-a pripremaju tekst rezolucije za koju će glasati na sjednici Bundestaga, a kojom će iznijeti stav prema političkoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Oni naglašavaju kako su političke aktivnosti Milorada Dodika i Dragana Čovića pogubne za Bosnu i Hercegovinu te pozivaju lidere Srbije i Hrvatske da se distanciraju od takvih etničko-separatističkih snaga, piše Klix.ba.

Portal Istraga.ba je došao u posjed tog dokumenta, a o kojem će se stranke usuglasiti tijekom sljedećeg tjedna, 16. i 17. svibnja.

Oni navode ustavne izmjene i relevantne presude Europskog suda za ljudska prava u slučajevima Sejdić, Finci, Zornić, Pudarić, Šlaku i Pilav, kao ključne za proces uključivanja Bosne i Hercegovine u NATO.

Iznose zabrinutost zbog sve već...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:59