StoryEditorOCM
Regijakonkretna pomoć

U Lekenik stigli prvi kontejneri iz Srbije za smještaj najugroženijih. Najveći pojedinačni donator unutar ove inicijative je Milan Popović

Piše Hina
28. siječnja 2021. - 16:39
Veleposlanstvo Republike Srbije u Hrvatskoj predalo je danas dva od ukupno 25 kontejnera namijenjenih za privremeni smještaj stanovništva pogođenog potresomŽeljko Puhovski/Cropix

U Lekenik su u četvrtak stigla prva dva od ukupno 25 stambenih kontejnera iz privatne donacije koje su u lekeničkom kampu Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa predali dužnosnici Veleposlanstva Republike Srbije u Hrvatskoj.
U društvu predstavnika Srpskog narodnog vijeća, koje provodi akciju "Banija je naša kuća", donaciju je predao privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva Davor Trkulja.

"Nakon ovog stresnog događaja, koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ljudi u Srbiji su reagirali s velikim suosjećanjem i empatijom prema onome što se desilo pa je Vlada Republike Srbije, na prijedlog predsjednika, među prvima donijela odluku da donira milijun eura Hrvatskoj, kako bi se ljudima  pružila prva pomoć", rekao je Trkulja.

Ubrzo su se, dodaje,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:18