StoryEditor
Regijacovid-19

U Bosni i Hercegovini potvrđeno 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom, to je najveći broj novooboljelih otkako se bolest pojavila

10. srpnja 2020. - 12:32
AFP

U Bosni i Hercegovinu u petak je potvrđeno 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najveći broj u jednom danu otkako se virus SARS-CoV-2 pojavio u toj zemlji početkom ožujka.

Iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo priopćili su kako je u protekla 24 sata testirano nešto više od 1700 uzoraka pri čemu je zaraza potvrđena kod 196 osoba s područja Federacije BiH te kod 114 iz Republike Srpske.

Pojedinačni je najveći broj novozaraženih u Sarajevu gdje su potvrđena 72 nova slučaja a jedna osoba preminula je u bolnici gdje je bila na respiratoru.

Još jedan smrtni slučaj prijavljen je i u RS odnosno u Banjoj Luci gdje je od četvrtka zaraza potvrđena kod 27 osoba.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković upozorio je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci kako je zdravstveni sustav u tom entitetu pod velikim pritiskom zbog naglog rasta broja zaraženih.

"Imamo veliko pogoršanje epidemiološke situacije", kazao je Zeljković pojašnjavajući kako je uzrok takvom stanju kršenje propisanih mjera a najveći problem su okupljanja ljudi u većim skupinama.

Istaknuo je kako bez održavanja fizičke distance među ljudima nije moguće učinkovito kontrolirati širenje zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 22:03