StoryEditor
Regijamladi prevaranti

U Bosni i Hercegovini uhićeno čak sedam osoba: hakirali su bankovne račune i novac slali dalje, policija im zaplijenila opremu

Piše HINA
6. listopada 2021. - 19:28

Pripadnici više policijskih agencija u BiH proveli su u srijedu po nalogu pravosudnih vlasti u Županiji zapadnohercegovačkoj sa sjedištem u Širokom Brijegu veliku akciju zbog hakiranja bankovnih računa i računalne krađe više klijenata banaka.

Uhićeno je sedam osoba uglavnom mlađe životne dobi koje se sumnjiče da su računalnim prijevarama socijalnog inženjeringa i "phishinga" preuzimali mobilno bankarstvo oštećenih osoba, nakon čega su njihov novac prebacivali na račune pravnih i fizičkih osoba. 

Policijska akcija izvedena je na području Sarajevske i Unsko-sanske županije, te entiteta Republike Srpske. 

Postupajući po nalogu Suda u Širokom Brijegu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata koje uhićeni koriste. Pritom je pronađen određeni broj laptopa, mobitela, računala i druge računalne opreme koja se može dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Uhićeni će nakon ispitivanja u prostorijama Federalne uprave policije biti predani u nadležnost Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.
 

item - id = 1132972
related id = 0 -> 1148803
related id = 1 -> 1148720
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 04:12