StoryEditorOCM
RegijaVRHUNSKI PROJEKT

U Bosni i Hercegovini se gradi do sad najveća tvornica sladoleda: ‘Njihov proizvod bit će većinski namijenjen izvozu‘

Piše VIJESTI SD
8. ožujka 2023. - 10:02

U Bosni i Hercegovini se gradi nova tvornica sladoleda. Najavljeni projekt predvodi poznata tvrtka "YimoR" iz Domaljevca, a ovo će biti jedan od najvećih projekata u 34 godine postojanja kompanije, piše Jabuka.tv.

Projekt je vrijedan preko sedam i pol milijuna eura, a otvorenjem tvornice sladoleda stvara se otprilike 100 novih radnih mjesta.

Jedinstveni projekt koji će se provesti u Bosni i Hercegovini, "YimoR" će pretvoriti u prvog proizvođača najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i po najvišim standardima.

Sladoled će biti dostupan svim sladokuscima po vrlo pristupačnoj cijeni. Planira se dio proizvodnje od otprilike 70 posto pripremiti za izvoz. 

Tvornica u nastanku svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje - oni žele stvoriti najkvalitetniji i najpristupačniji sladoled, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama uvoznicama.

Inače, dosadašnje djelatnosti tvrtke "YimoR" su trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont. U svojoj mreži prodavaonica nude bogat asortiman roba široke potrošnje: prehrane, tekstila, igračaka, posuđa i tako dalje.

U Bosni i Hercegovini proizvodnja sladoleda za sada postoji samo u Čitluku, u pogonima Leda, čiji je u vlasnik globalni gigant, "Nomad Foods".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 02:26