StoryEditorOCM
Regijapod istragom

U BiH uhićene tri osobe zbog namještanja izbora u Srebrenici: Dobili smo prijave građana o manipulacijama u vezi s glasanjem iz inozemstva

1. prosinca 2020. - 11:39
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA - NOVEMBER 15: Polling clerks make preparations for counting votes at the end of the voting process of Bosnian local elections, in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina on November 15, 2020. 2020 Bosnian municipal elections held with total of 3,283,380 citizens registered to vote on 15 November 2020 to elect mayors and assemblies in municipalities. Mustafa Ozturk/Anadolu AgencyMustafa Ozturk

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je u utorak tri osobe koje su pod istragom zbog sumnje da su sudjelovale u zloporabama vezanim za provedbu lokalnih izbora koji su u toj zemlji održani 15. studenog.

Glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović potvrdio je kako su tijekom pretraga provedenih na području Srebrenice i Tuzle privedene tri osobe, a operacija je provedena po nalogu državnog tužiteljstva.

Tužiteljstvo BiH samo je priopćilo kako istražuje sumnje o neregularnostima tijekom lokalnih izbora. "Nezakonitosti koje se istražuju odnose se na izborni proces iz 2020. i navode o manipulacijama i nezakonitostima u vezi s prijavama građana za glasanje iz inozemstva", navelo je Tužiteljstvo BiH.

Lokalni mediji objavili su pak kako su privedene ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:32