StoryEditor
Regijaopsežna optužnica

U BiH optuženo sedmero ljudi za krijumčarenje sedam tona ‘trave‘, među njima su i Hrvati: drogu su prevozili u cisternama, zaradili su dva milijuna €

Piše Hina
9. listopada 2020. - 16:47
IlustracijaNikša Stipaničev/Cropix

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u petak je podignulo optužnicu protiv sedam osoba uključujući državljane Hrvatske zbog krijumčarenja gotovo sedam tona droge.

U priopćenju Tužiteljstva BiH istaknuto je da je ovo najopsežnija optužnica takve vrste u poratnoj BiH jer je riječ o organiziranoj kriminalnoj skupini koja je iz Crne Gore preko BiH prema Hrvatskoj prokrijumčarila ukupno 6,8 tona marihuane pri čemu su na crnom tržištu zaradili najmanje dva milijuna eura.

Kriminalna skupina djelovala je od 2012. do 2019. i u tom razdoblju drogu preko granica prevezla najmanje 25 puta.

Najčešće su krijumčarili drogu u količinama od oko 200 kilograma te u pojedinim slučajevima u količinama do 600 ili 900 kilograma, a prevozili su je skrivenu u cisternama.

Nekada bi je nakon uvoza iz Crne Gore skladištili u BiH, a ponekad i odmah transportirali prema Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije radi preprodaje.

Tijekom istraga policija iz BiH je u suradnji s hrvatskom policijom pronašla i zaplijenila dvije tone uskladištene marihuane.

Optuženi su Mario Vuletić (33) te Jurica Vuletić (34), obojica iz Metkovića, Ivan Antunović (51) i Nikola Bošković (57), obojica iz Stoca, Borislav Kovačević (42) iz Trebinja, Ivan Cvijanović (33) iz Sarajeva te Hodžić Haris (37) iz Travnika.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 17:37